Goran Ivanišević i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolji teniser planete Novak Đoković prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem posle šest godina.

Ivanišević je bio deo Novakovog tima u periodu kada je najpre počeo da deli tu ulogu sa Marijanom Vajdom, da bi poslednjih godina taj posao obavljao samostalno.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa srpskim igračem je bio kroz period uspona i postavljanja rekorda po broju grend slemova i mastersa i sada je došlo do prekida.

Novak je ove nedelje trenirao u Beogradu, na terenu u Košutnjaku nije bilo Ivaniševića, koji je bio „senka“ srpskog tenisera svih prethodnih godina.

Sličan potez je u slično doba godine Đoković povukao i 2018. kada je vratio Marijana Vajdu i prekinuo saradnju sa dotadašnjim timom. Nakon toga je krenuo njegov povratak na staze uspeha posle dvogodišnje krize.

Prekid saradnje došao je u trenutku kada Novak nema nijednu titulu od početka godine, a ispao je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera i u trećoj rundi Indijan Velsa od Luke Nardija, dok je Majami preskočio.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

„Sećam se tačno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili da bude inovativniji i da donesemo magiju u naš duo. Zapravo ne samo da je on doneo servis, već i mnogo smeha, zabave, godinu na mestu broj 1, rekordna postignuća i još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) do danas. Da li sam pomenuo i malo drame? Nolefam će znati“, poručio je Đoković, ali se na tome nije zaustavio.

Pojasnio je šta ih je zauvek vezalo.

„Goran i ja smo odlučili da prestanemo da radimo pre nekoliko dana. Hemija na terenu ima uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvek bilo snažno kao kamen. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da pored toga što smo osvajali turnire zajedno, da smo imali i veliku bitku u ‘Čoveče, ne ljuti se’ pored toga godinama. I taj turnir nikada ne prestaje za nas.

Šefinjo, hvala ti na svemu moj prijatelju. Volim te“, poručio je Đoković.


RASTANAK NOVAKA I IVANIŠEVIĆA

Novak otvorio dušu zbog Ivaniševića, pojasnio zbog čega su se rastali i poslao poruku koja odjekuje

Ivanišević ostao bez ogromnog bogatstva: Poznato koliko je zarađivao kod Novaka i koliko su mu veliki bili bonusi

Ivanišević za šest godina napravio pola GOAT-a: Nestvarna lista šta je sve Novak osvojio sa njim

Hrvati otkrili tačku pucanja Novaka i Ivaniševića: Hrvat morao da putuje u SAD da mu uruči otkaz

BONUS VIDEO: 40 meč-lopti i podizanja pehara Novaka Đokovića na mastersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare