Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prvi reket sveta Novak Đoković ne bi voleo da ide u Tokio i igra na Olimpijskim igrama pred praznim tribinama.

On je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Tenisa Sandgrena sa 3:0 u setovima, a posle meča je izrazio da je zadovoljan trenutnom formom.

PROČITAJTE JOŠ:

Napomenuo je još jednom i da njegovo učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju zavisi između ostalog i od toga da li će tamo biti navijača.

Pričalo se nedeljama unazad da bi na tribinama moglo da bude samo Japanaca, ali i da veliki deo tamošnje javnosti nije za održavanje Igara.

„Koliko sam čuo biće publike, samo domaće iz Japana. Mislim oko 20 ili 30 odsto kapaciteta. Ako nešto promene i ako ne bude publike, onda ću razmisliti da li da idem ili ne. Za sada planiram da idem i veoma sam uzbuđen zbog toga“, rekao je Đoković.

On trofej Olimpijskih igara nikad nije osvojio. Ostao je kratak u Pekingu, jer je ispao u polufinalu od Rafaela Nadala, da bi Džejmsa Blejka pobedio za bronzu.

Četiri godine kasnije, igrao je protiv Endija Marija i bio eliminisan u polufinalu u Londonu, pa je u borbi za bronzu poražen od Huana Martina Del Potra.

Delpo ga je pobedio i u prvom meču na Olimpijskim igrama u Riju, s tim što je tada već bilo jasno da sa Novakom i njegovom igrom nešto nije u redu.

Od osvajanja Rolan Garosa 2016, Đoković se dve godine nije vratio u top formu, sve do 2018. kada je ponovo počeo da dominira svetskim tenisom.

Zbog toga je sada i prvi favorit da osvoji zlato u Tokiju. Pred taj turnir i Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu sto odsto sigurni učesnici.

Federer bi voleo da njegova porodica bude sa njim tokom turnira, dok Nadal (ima olimpijsko zlato u singlu) tvrdi da ima previše turnira, pa možda preskoči olimpijadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar