Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković, najbolji teniser planete smatra da ima podršku tri četvrtine, od prvih 500 igrača sa ATP liste.

Đoković je prošle godine posle pobede na mastersu u Sinsinatiju, otkrio da pokreće svojevrsni teniski sindikat, uniju koja funkcioniše mimo Saveta igrača u sklopu ATP-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Zamisao je da se bori za prava tenisera koji ne zarađuju toliko novca kao oni najbolji, a na koje je najviše uticala pandemija koronavirusa i situacija kada turnira nije bilo.

Đoković je bio predsednik Saveta igrača, odatle se povukao i svoj uticaj i pritisak na krunske teniske organizacije i turnire počeo da vrši spolja.

„Nisu bila samo dva sastanka, mnogo više. Došli smo do svih igrača iz prvih 500, iz muškog singla 350 i još 150 iz dubla, takođe i do teniserki, ali tamo stvari idu sporije. Ako se ne varam, imamo 75, 80 odsto podrške 500 igrača ATP. Svi oni su potpisali dokument da budu u PTPA. To su sjajne vesti, ali idemo da vidimo šta će se desiti u narednim mesecima. Sigurno će biti nekoliko promena i o tome ćemo pričati“, rekao je Đoković novinarima.

Često se tom sindikatu spočitavalo što deli svetski tenis, pa su neki vrhunski igrači odbili da mu pruže podršku. Novak dodaje da ona stiže od više bogatih i uticajnih ljudi iz Sjedinjenih Država.

„Učestvuju u svakom konferencijskom pozivu, pomažu nam u stvaranju strukture i osnova PTPA. Razgovarali smo nekoliko puta sa ATP, ali sve dok nismo postavili sve, u smislu strukture i zakonodavstva PTPA, nema razloga da dužimo priču sa ATP. Kada budemo spremni pokušaćemo da pronađemo zajednički jezik. Naše uzdruženje igrača mora da bude u saradnji sa ATP i WTA. To je neizbežno“, objasnio je Đoković.

Da podsetimo, on je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Tenisa Sandgrena u tri seta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare