Foto: Printscreen/Youtube: TODAY

Novak Đoković je takmičenje na Australijan openu završio u polufinalu porazom od Janika Sinera, a govorio je tokom boravka u Melburnu za „Kanal 9“ kada se emotivno prisetio teškog detinjstva.

Najbolji teniser planete se prisetio teškog odrastanja i lošijih uslova u kojima je počela njegova karijera u intervjuu sa Karlom Stefanovićem.

„Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč“, objasnio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je odakle mu takva mentalna snaga i istakao da sve potiče iz teškog detinjstva u otadžbini.

„Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis“, rekao je Đoković.

Stefanović je rekao Novaku da ga je „teško ubiti“. Istakao je da je bio težak zalogaj za Rodžera Federera i Rafeala Nadala, ali i da sada ne uspevaju da ga slome čak i igrači koji bi praktično mogli da mu budu deca.

„Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio?“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare