Foto: REUTERS/Kelly Defina

Srpski teniser i prvi reket sveta Novak Đoković osvojio je u Melburnu svoju 18. grend slem titulu i devetu u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedio je Danila Medvedeva neočekivano lako, ali je igrao hirurški precizno i bez većih padova, pa Rus zaista nije imao šanse kada su ukrstili rekete.

Do finala i 18. titule je imao trnovit put posut sumnjom zbog povrede mišića stomaka, koja se do kraja turnira pogoršala. Titula je tu, deluje da je vredelo.

Osamnaesti trofej je istovremeno poslužio i kao povod organizatorima australijskog turnira da izdvoje kompilaciju 18 najboljih poteza Novaka Đokovića kojima je redom frustrirao protivnike u Melburnu.

Novak je krenuo od Žeremija Šardija, redovne „mušterije“ iz Francuske. Lagano je rešio taj meč u svoju korist, pre nego je naišao na Fransesa Tijafoa i prvi veći izazov u četiri seta.

Treće kolo sa Tejlorom Fricom bilo je pakleno i igralo se u pet setova. Novak je vodio sa 2-0, zatim je osetio bolove u stomaku i izgubio je naredna dva seta.

Iz tog meča izdvojen je poen iz trećeg seta kada je Đoković odigrao elegantni drop-šot. Bilo je tu i poteza iz četvrtfinalnog okršaja sa Sašom Zverevim. Treći set, 4:4 i 30:0 za Srbina na servisu Zvereva.

Novak je naređao nekoliko slajseva, stigao je skraćenu loptu Nemca, onda ga nadmudrio na mreži uz mnogo muke, osvojio lep poen i kasnije pobedio.

Na putu do finala i titule Đokoviću je bio i Miloš Raonić u osmini finala posle Frica, tu se takođe igralo u četiri seta.

Aslan Karacev je u polufinalu posle Zvereva poslužio kao zagrevanje za Medvedeva, a srpski igrač je protiv svih njih pokazao ko je trenutno i jedan od najatraktivnijih, u svakom slučaju najbolji na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar