Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je kao predsednik Udruženja tenisera izneo predlog za pomoć igračima koji imaju finansijske probleme zbog suspenzije sezone.

Novinar Tenis televizije Džon Verthajm je objavio sadržaj pisma koji je srpski teniser uputio svojim kolegama.

PROČITAJTE JOŠ

„Najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda za slabije plasirane tenisere. Najboljih pet na svetu doniraće 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond“, naveo je Đoković.

Novak je istakao i da bi se davanja odnosila i na igrače koji nastupaju u kategoriji parova i ta bi najboljih 20 treba da izdvoje po 5.000 dolara.

„Ukupna suma bi bila 1.050.000 dolara. Kada na to dodamo sumu koju bi trebalo da doniraju ATP i organizatori Grend slemova, dolazimo do sume od oko četiri, do četiri i po miliona dolara“, napisao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski igrač je dodao da su on, Rafael Nadal i Rodžer Federer razgovarali i došli do zaključka da 50 odsto od nagradnog fonda Završnog turnira u Londonu, ako bude odigran krajem godine, bude uplaćeno u Fond za pomoć slabije plasiranim teniserima.

„Ne znamo da li će se odigrati turnir i ako se ne odigra, onda bi isto trebalo da se uradi na Australijan openu 2021. godine. Ne samo nas trojica, svi koji budemo učestvovali na Završnom turniru ili Australijan openu trebalo bi da doniramo ono što smo osvojili. To je fer način da svi učestvuju“, istakao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar