Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da mu je potrebno vreme da bi se vratio u formu u kakvoj je bio pred i tokom Australijan opena.

On je u utorak popodne teškom mukom u tri seta savladao Tomaša Mahača, u prvom meču na turniru serije 500 u Dubaiju sa 6:3, 3:6 i 7:6 (1), posle nešto više od dva i po sata tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je, uprkos poteškoćama koje je prošao, kazao da je svestan koliko mu je potrebno da bude na terenu posle nezgodne povrede i cepanja mišića zadnje lože, koja ga je mučila u Melburnu.

„Tomaš nije igrao kao 130. na svetu, igrao je fantastičan tenis i zaslužio je veliki aplauz. Zadavao mi je sve moguće vrste problema, ali kad je bilo važno pronašao sam novu brzinu. Fizički uvek može biti bolje, od sebe zahtevam najviše standarde, nivo i kvalitet tenisa, priprema koje mogu da pružim. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja i bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem da držim ponovo reket. Nisam igrao mnogo tenisa pre Dubaija i nadam se da ću podizati nivo tenisa kako turnir bude napredovao“, rekao je Đoković.

Upitan o rekordnoj 378. nedelji na vrhu svetskog tenisa, čime je prestigao Štefi Graf, srpski teniser navodi da mu tako nešto uvek imponuje.

„Jako je posebno jer kad sam odrastao u Srbiji, sanjao sam o dve stvari. Da osvojim Vimbldon i da budem prvi. Blagosloven sam što sam sve svoje snove dostigao nekoliko puta i kad se to desi, postavljate nove standarde i ciljeve. Šta da kažem, zahvalan sam što igram ovako svih ovih godina, to je timski napor i porodični uspeh. Nebitno što je ovo pojedinačni sport i što sam ja sad na terenu. Mnogo je sati pripreme da bih se našao na ovako visokom nivou i oduševljen sam što sam među najvećim imenima, Štefi je jedno od tih imena i ponosan sam“, kazao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novakov fizio spustio Srbinu tablete, nešto nije kako treba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar