Foto: Victor Joly / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak i Nadal su favoriti gde god se pojave, ali više nisu strah i trepet

Holanđanin Robin Hase pričao je o novom poretku u svetu tenisa, gde su Novak Đoković i Rafael Nadal i dalje u vrhu, ali sada ima mnogo više tenisera koji osvajaju titule, nego što je to bio slučaj u poslednjih desetak godina.

Holandski teniser, koji je nekada bio 33. na svetu, smatra da su mlađi teniseri sve veći izazov za Novaka i Rafu, a napominje da se mentalna snaga nekih tenisera često zaboravlja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako uđete u Top 100 na svetu, vi ste već mentalno jaki. Kada ljudi kažu da broj deset na svetu nije mentalno snažan, oni nemaju pojma o čemu pričaju. Da niste psihološki jaki ne bi uspeli da stignete dotle“, smatra Hase.

Pomenuo je Danila Medvedeva i Dominika Tima, koji već imaju grend slem titule u svojim riznicama.

„Medvedev je osvojio jedan slem, takođe i Tim. Stvari se menjaju. Da, Đoković i Nadal su dokazali da su i dalje u takmičarskom ritmu na tim turnirima, da su i dalje bolji od ostalih, iako nisu tako dominantni kakvi su umeli da budu, ali to je i normalno zbog njihovih godina“, dodao je Hase u intervjuu za „Klej“.

Pričao je Holanđanin i o sopstvenoj karijeri, pošto je trenutno 269. na svetu u singlu, ali fokus stavlja na dublove gde mu je partner uglavnom Matve Midelkop.

„U singlu sam jako pao. Voleo bih da igram još u singlu koliko je to moguće i da vidim da li onda želim da igram samo dubl. Imao sam dugu karijeru, 18 godina, mnogo sam putovao. Tenis mi je mnogo dao, ali sam mnogo toga i propustio“, zaključio je Hase.

BONUS VIDEO Đoković demolirao Rubljova za polufinale Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar