Velika pobeda Đokovića i još jedan korak ka jubilarnoj 90. tituli.

Novak Đoković je posle velike borbe savladao Rusa Karena Hačanova u polufinalu turnira u Astani rezultatom 6:4, 6:3.

Srpski as je teže nego što je izgledalo nastavio pohod na 90. titulu u karijeri, a u polufinalu ga čeka bolji iz meča između Danila Medvedeva i Roberta Bautiste Aguta.

PROČITAJTE JOŠ

Sjano je otvorio Đoković i meč protiv Hačanova. Odmah je u prvom servis gemu pokazao da će da miksuje i raznovrsno servira i za tili čas uz nekoliko dobrih udaraca iz forhenda došao je do gema sa nulom.

Već u narednom gemu je napao nešto slabije servise rivala i posle nekoliko dobrih udaraca došao do brejk lopte koju nije uspeo da iskoristi, ali je onda pokazao klasu.

Majstorijama i sjajnim dijagonalama je naterao rivala na grešku i potom brzo napravio brejk.

Usledio je novi ekspresni servis gem i za manje od 10 minuta je vodio sa 3:0.

Onda je usledio neobjašnjivi pad koji je omogućio povratak Rusu. Nakon što je osvojio gem na svoj servis, Novak mu je greškama poklonio brejk. Loši servisi, pogrešan izbor udaraca i odjednom je prednost nestala.

Mučio se Hačanov da potvrdi brejk u narednom gemu, ali je uz manje probleme uspeo da dođe do izjednačenja.

Usledila su tri gema bez drame koje su serveri lako dobili, a onda i prelomni trenutka seta.

Đoković je sjajno riternirao i dobro igrao što mu je donelo i brejk loptu. Tada je osetio da je to pravi trentuak i na kraju došao do prvog seta.

Na staru drugog seta smo videli veliku borbu u dva gema. Đoković je nešto lošije servirao pa se igralo na razliku, ali je srpski as uspeo da povede sa 1:0.

Potom je u narednom propustio veliku priliku. Majstorski je riternirao i došao do šanse za brejk, ali je onda neočekivano promašio i dao šansu Rusu da osvoji gem.

Ipak, nakon lako osvojenog gema nije propustio sledeću priliku. Ponovo je došao brejk lopte i ovoga puta je sjajnim udarcima je pretvorio u oduzet servis.

Došao je Novak do 4:1, ali nije uspeo lako da privede meč kraju.

Borio se Hačanov kao lav, podizao piubliku na noge koja je bučno navijala za njega i na kraju čak i pokušao da vrati brejk u poslednjem gemu.

Pri rezultatu 5:3 je poveo sa 15:30, napao Đokovića, ali nije uspeo. Srbin je osvojio dva sjajna poena, urliknuo ka navijačima koji su bili protiv njega i uz podignute pesnice proslavio pobedu.

Več u subotu ga čeka polufinale oko 14 časova, a protivnika će saznati kasnije u toku dana posle meča Medvedeva i Bautiste Aguta.

Đoković - Hačanov 6:4, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar