Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit)

Nema nikakve dileme da je Novak Đoković planetarna sportska ikona, a jedan Francuz, inače prijatelj Srba, napisao je knjigu o srpskom asu koja predstavlja najkontroverzniju odbranu tenisera.

Patrik Beson je napisao knjigu pod nazivom „Đoković: Odbijam – Rat zvezde“ („Đoković, le refus“) koja je privukla veliku pažnju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Beson je pojasnio kako su zapadni mediji od njega napravili negativca.

„Iz kojeg je straha, gađenja i besa izvukao to odbijanje (da se vakciniše) zbog kojeg je nedeljama bio na lošem glasu u svim sportskim nacijama. On, koji želi da bude voljen, uz sebe ima samo srpsku štampu. Srbin, „bed boj“, proizveden je u masovnog ubicu, nešto kao Karadžić i Mladić. On samo ne želi da bude silovan špricem, čovek ima svoj pono“, napisao je Beson.

Parižanin je od devedesetih veliki prijatelj Srba, a dotakao se i ostalih članova „Velike trojke“ – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Nadal se vakcinisao, ali on nije Srbin. On je sa Majorke, baze u kojoj je začeta fašistička revolucija. Federer sa vrha svog bogatstva posmatra banke. Jedna injekcija manje ili više – važno je samo zaraditi da bi se prebogato živelo. Novak nema na terenu samo protivnike već i neprijatelje, sinove roditelja koji su bombardovali njegove roditelje 1999. godine“, oštar je Beson prema zapadnim medijima zbog slike koje prave po kojoj je Đoković dežurni negativac.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Ovaj pisac nije zanemario ni ono što je Australija početkom godine uradila srpskom teniseru (dva sudska procesa, zatočeništvo u hotelu za migrante, pa deportacija).

Beson smatra da su svetski mediji licemerni i da ne znaju ništa o Srbiji, a o našoj zemlji je mnogo naučio od očuha Srbina.

„Australijanci su Novaka posramili, lišili slobode, izgnali. To su predebeli, usamljeni ljudi koji mrgodno lutaju po barovima. O skromnosti Srba ništa ne znaju svetski mediji koji ih predstavljaju kao likove iz Kusturičinih filmova, grupu pijanih trubača. Zameraju Novaku i njegovoj ženi Jeleni sve što kod drugih parova slave – veganstvo i naturopatiju, a nazivaju ih bizarnim sektašima. On se izjašnjava kao pravoslavac, što je njegova greška. Svako ima pravo da veruje u Hrista, ali kada to dolazi od milionera i još Srbina, javno mnjenje smatra da tu nisu čista posla. Tolerišu pravoslavlje samo kod starijih gospođa pognutih pred ikonostasom. Srbija je nesumnjivo u srodstvu sa Isusom, često razapinjana na krst. Novak zato na plećima nosi celu naciju, jer se nikad nijedna zemlja nije toliko identifikovala sa sportistom

BONUS VIDEO Novaka iznervirao navijač, morao da reaguje nakon sjajnog gesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare