Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Prvi reket sveta Novak Đoković pokazao je ko je "tata" u tom sportu posle finala Završnog mastersa u Torinu.

Pobedio je Janika Sinera u finalu sa 6:3, 6:3, revanširao mu se za poraz iz grupe na istom turniru pre pet dana i demonstrirao da je najbolji kad najviše treba.

PROČITAJTE JOŠ:

Dan ranije pobedio je i Karlosa Alkaraza sa 6:3, 6:2, pa će mladi momci morati još malo da sačekaju pre nego što počnu da osvajaju sve grend slemove.

Koliko je to tačno, pokazuje činjenica da je Đoković ove godine osvojio tri od četiri najveća turnira i da je u finalu Vimbldona tesno izgubio baš od Alkaraza.

U finalu Melburna je pobedio Stefanosa Cicipasa, u finalu Rolan Garosa je pao Kasper Rud, a u finalu US opena je pao Danil Medvedev.

Jedino tužno je što je Novak više puta osvajao tri, ali nikad sva četiri grend slema u istoj kalendarskoj godini. Ovog puta to je mogao da uradi da nije promašio jedan zicer u finalu Vimbldona.

Imao je brejk loptu, imao je udarac praktično sa mreže i pustio je Alkaraza „s udice“. Umesto da u petom setu povede sa 2:0, propustio je šansu i Španac je to znao da kazni.

Zato ostaje kao jedan od najbolnijih poena u karijeri ovaj kada je imao šansu da podeblja svoj grend slem rekord u odnosu na Rafaela Nadala i postane prvi vlasnik 25 grend slemova.

BONUS VIDEO: Izjava Đokovića posle rekordnog sedmog trofeja Završnog mastersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar