Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je izabrao da do kraja 2020. igra na dva turnira, u Beču i Londonu, a prvi na redu je "Erste Bank open" od 26. oktobra u glavnom gradu Austrije.

Direktor turnira, Hervig Straka, koji je ujedno i menadžer šampiona US Opena, Dominika Tima, otkrio je detalje vezane za turnir i kako su došli do toga da na njemu učestvuje Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Organizatori se nadaju da će uprkos pandemiji koronavirusa imati dozvolu da puste navijače na tribine u kapacitetu do 1.500 mesta po sesiji.

PROČITAJTE JOŠ: Melburn pod ključem – golf se predao, tenis veruje u turnir

„Ovo je najteže organizovan turnir do sada. Očigledno je da se situacija pogoršava pomalo poslednjih dana i nedelja. Ipak, nema još nijedne naznake da postoji problem da se turnir organizuje jer je sve na profesionalnom nivou što se tiče zaštite“, rekao je Straka za Austrijsku pres agenciju (APA).

Straka je otkrio i detelje koji se tiču dolaska Novaka Đokovića.

„On verovatno neće doći do kraja nedelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu“, kaže Straka.

Za organizatore je najvažnije da ih Novakov dolazak u Beč ne košta mnogo.

„Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogodovili, Novak je jednostavno želeo da igra“.

Sve je izvesnije da tamo neće biti šampiona Rolan Garosa, Rafaela Nadala.

„Razgovarao sam sa njim jednom tokom ove nedelje, mislim da on neće doći“, priznao je direktor turnira.

On je takođe poručio da je verovao da će Novaka privući i ta trka za prvo mesto na ATP listi, ali i želja da u dogledno vreme obori rekord Rodžera Federera.

„To je bila i moja spekulacija, Bogu hvala da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan“.

Straka se našalio i sa poslednjom epizodom iz sveta tenisa, kada je Sem Kveri pobegao sa turnira u Sankt Peterburgu, iako je bio pozitivan na koronavirus. Zbog svega bi mogao da bude drastično kažnjen.

„Hotel nije zatvor, ako neko pobegne kroz hotelski prozor i unajmi privatni avion, to može da se desi i u Beču. Imaćemo takozvanu crvenu zonu, samo oni koji su testirani imaće pristup. I Dominik Tim će takođe spavati u istom hotelu“, zaključio je Straka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar