Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Danilo Petrović je ostvario još jedan sjajan rezultat na Sardinija openu u Kaljariju. Srpski teniser se plasirao u polufinale pošto je u četvrtfinalu savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 7:6 (3), 6:1.

Sjajna je priča Danila Petorovića o tome kako je uopšte stigao do glavnog žreba.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrović, koji je turnir započeo kao 166. teniser na svetu, kao „srećni gubitnik“ je ušao u glavni žreb turnira umesto prvog nosioca, Italijana Fabija Fonjinija, koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.

Ne samo da je iznenadio narednog protivnika, Španca Roberta Karbaljesa Baenju u osmini finala (6:1, 6:4), već je odigrao odličan meč i u četvrtfinalu protiv Delbonisa, koji je duplo bolje od njega rangiran na ATP listi (78. mesto).

PROČITAJTE JOŠ: Đere preko Veselog do polufinala Sardinije

Ponovo nije izgubio set i nagrada će mu biti polufinale.

U prvom setu, Petrović je napravio brejk u petom gemu za 3:2, ali je Delbonis odmah uzvratio ribrejkom, da bi do kraja seta osvajali svoje servis gemove.

Petrović je u taj-brejku poveo sa 4:0, potom je imao i 6:1, na kraju je taj deo igre dobio rezultatom 7:3.

Još bolje je igrao u nastavku meča, slomio je otpor protivnika oduzevši mu servis dva puta, u četvrtom i šestom gemu pa je posao završio za ukupno 95 minuta.

Petrović će u polufinalu igrati sa Italijanom Markom Čekinatom koji je pobedio Alberta Ramosa iz Španije, 4:6, 6:1, 6:1.

Sjajna stvar za srpski tenis je u tome što ima dvojicu polufinalista, jer se za plasman u finale boti i Laslo Đere koji je u četvrtfinalu pobedio čeha Jiržija Veselog, 6:4, 6:4.

REZULTATI

Četvrtfinale

Đere – Veseli 6:4, 6:4

Museti – Hanfman 6:2, 6:4

Čekinato – Ramos 4:6, 6:1, 6:1

Petrović – Delbonis 7:6 (3), 6:1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar