Grigor Dimitrov Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u subotu uveče u finale turnira u Marseju, pošto je u polufinalu pobedio 18. igrača sveta Rusa Karena Hačanova posle tri seta, 6:7, 6:4, 7:6.

Dimitrov, 13. teniser sveta, pobedio je posle tri sata. Teniseri su u prvom setu napravili po brejk i odigran je taj-brejk, koji je Hačanov dobio 7:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Dimitrov je u prvom gemu drugog seta napravio brejk, a Hačanov mu je oduzeo servis u šestom gemu za 3:3. Bugarski teniser je odmah vratio brejk i poveo 4:3, posle toga teniseri su osvajali gemove na svoje servise, pa je Dimitrov izjednačio u meču.

U odlučujućem setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je Dimitrov posle druge meč lopte dobio 7:5.

On će u nedelju u finalu igrati protiv 21. tenisera sveta Francuza Uga Umbera.

Umber je u polufinalu pobedio osmog igrača sveta Huberta Hurkača iz Poljske 6:4, 6:4, nakon što je u oba seta napravio po brejk.

Dimitrov, koji u poslednje vreme igra u prilično dobroj formi nalazi se na 120 bodova od povratka u Top 10, a ako osvoji turnir u Marseju, biće još bliži tom cilju. On je svojevremeno bio i u Top 5 društvu, a sada je 13. teniser sveta.

Ove godine je slavio u finalu Brizbejna protiv Holgera Runea, a krajem prošle godine je igrao finale Pariza i poražen je od Novaka Đokovića, a bio je i u polufinalu mastersa u Šangaju.

BONUS VIDEO Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar