Daniel Evans Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Britanski teniser Danijel Evans pobedio je Davida Gofana u meču četvrtfinala mastersa u Monte Karlu u tri seta i nastavio je da "jaše na talasu" pobede nad Novakom Đokovićem.

Uglavnom prva ili druga kola turnira ove godine nisu omela Evansa da pobedi prvog reketa planete, a onda i 15. igrača ATP liste i to preokretom – 5:7, 6:3 i 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva sata i 44 minuta je trajala borba Evansa i Gofana u meču u kom je Belgijanac sat i tri minuta lomio otpor rivala samo u prvom setu.

Evans je poveo brejkom na startu sa 1:0, imao je i 5:3 i šansu da završi taj deo igre u svoju korist.

Izgubio je tri uzastopna poena u desetom gemu, Gofan je treću brejk loptu iskoristio i onda novim brejkom u 12. gemu poveo sa 1-0.

Evans je u drugom setu potvrdio da je u ovom trenutku ipak u boljoj formi od Gofana.

Sa dva brejka u trećem i devetom gemu je poravnao rezultat, a onda u trećem setu dokazao i stabilnost u prelomnim trenucima.

Gofan je mogao da mu oduzme servis jer je imao tri prilike za brejk u trećem gemu, ali je Evans poveo 2:1.

U setu punom oscilacija, obojica su spasavala više brejk loptica, Evans čak četiri u devetom gemu i onda je iskoristio jedinu na servisu rivala da sa 6:4 završi posao i ode dalje.

U polufinalu će igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je pobedio Alehandra Davidoviča-Fokinu, tako što se Španac povukao posle prvog seta koji je Grk dobio sa 7:5.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar