Foto: REUTERS/Edgar Su/Guliver

Bivši Dejvis kup reprezentativac Francuske, Olivije Deletr, smatra da postoji način kako da se tokom pandemije koronavirusa finansijski pomogne igračima.

Mnogi teniseri i teniserke, koji su slabije rangirani, posebno oni van Top 200, žale se kako su prekidom takmičenja ostali i bez izvora prihoda.

Mnogi su tako dovedeni u tešku poziciju, pa su, poput Sofije Šapatave apelovali na čelnike WTA, ATP i ITF da pronađu rešenje kako da pomognu igračima koji su ugroženi.

Tako je i Olivije Deletr, nekada 33. igrač u sinlu i treći u dublu, došao na ideju kako bi svi mogli da pomognu.

PROČITAJTE JOŠ:

„ATP i WTA sigurno imaju sredstava, ali mnogo manje nego što svi mi mislimo. Povrh svega, imamo i taj slučaj nejednakosti po ulaganju između muškog i ženskog tenisa. Ako se fokusiramo samo na muški tenis, možemo da zamislimo da Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković kreiraju neku vrstu fonda za pomoć. Da, recimo, svaki igrač ispod 100. mesta, pa do 500. dobije po 3.000 evra mesečno. Računam da bi sve to koštalo oko 3,6 miliona evra“, rekao je Deletr za sajt „We love tennis“.

On kaže da bi to bilo sjajno za popularizaciju tenisa.

„Mislim da to nije tako nemoguće. Iznad svega, ako jedan od njih tako nešto pokrene, to će stvoriti čitav lanac onih koji bi se uključili u akciju. To bi bilo zdravo za sport, a pomoglo bi i tim slabije rangiranim igračima“, zaključio je Deletr.

Sezona je u prekidu od marta, a veruje se da tenisa neće biti pre druge polovine jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram