Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Huan Martin del Potro, šampion US Opena iz 2009. godine, polako se vraća na teren pošto je počeo da trenira posle višemesečne pauze.

Del Potro se povredio još u junu prošle godine, u pitanju je bilo desno koleno i morao je da ode na operaciju. Od tada se teniser iz Tandila nije takmičio.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, čini se da je ono najgore iza njega i sada bi trebalo da se u potpunosti koncentriše na to kako da se vrati u takmičarsku formu.

Delpo je uspeo da odradi nekoliko uzastopnih treninga i to na tvrdoj podlozi, trenirao je u Buenos Ajresu, a sparing partneri bili su mu Huan Ignjasio Londero i Giljermo Duran.

„Činjenica je da se nije previše kretao, morao je da se čuva, ali udarci su mu bili snažni kao i do sada. Ima neverovatan tajming“, preneo je list „La Nasion“ izjavu svedoka sa treninga.

Neizvesno je kada bi De Potro mogao da se vrati takmičenju, naročito sada kada je ionako sve pod znakom pitanja zbog pandemije koronavirusa.

Za očekivati je da zaigra u 2021. ukoliko, naravno, uslovi budu to dozvolili i ukoliko ne bude bilo nekih neželjenih efekata sa povredom u procesu povratka na teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar