Marin Čilić Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Teniska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale Dejvis kupa, a na putu ka borbi za drugu "salataru" u istoriji stoji reprezentacija Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ...

Ko su rivali protiv kojih će Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić tražiti mesto u finalu zakazanom za 5. decembra u Madridu?

Srbija će 3. decembra preko puta sebe imati Marina Čilića, Nina Serdarušića, Bornu Goja, Matea Pavića i Nikolu Mektića.

Prva zvezda hrvatske reprezentacije je, bez konkurencije, Čilić. Ovaj 33-godišnji teniser trenutno je najbolje plasirani igrač iz Hrvatske pošto zauzima 30. mesto na ATP rang listi.

Druga „zvezda“ je Serdarušić. Ovaj 24-godišnji momak iz Zagreba trenutno je 241. reket planete, dok je najbolji rejting imao 2018. godine, kada je bio 192. na svetu.

Nino Serdarušić Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Borna Gojo je 23-godišnjak iz Splita, trenutno je 281. igrač sveta, najbolji plasman bio mu je u septembru 2021. godine, kada je bio 208. na rang listi.

Najjača „tačka“ Hrvatske je dubl koji čine Nikola Mektić i Mate Pavić. Mektić je trenutno drugi igrač sveta u dublu, dok je Pavić prvi reket planete kada je u pitanju ova konkurencija, tako da Srbija najbolju šansu ima u konkurenciji singlova, dok bi u dublu trijumf nad Hrvatskom bio u najmanju ruku iznenađenje.

Nikola Mektić i Mate Pavić Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Hrvatska je do polufinala stigla pobedama nad Indijom u kvalifikacijama (3:1), potom su na turniru u Torinu redom bili bolji od Australije (3:0), Mađarske (2:1), te Italije u četvrtfinalu (2:1).

Borba za finale zakazana je za 3. decembar, dok je finalni meč na programu dva dana kasnije u Madridu.

Bonus video: Poen Novaka Đokovića za pobedu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar