Foto: EPA/STRINGER

Nikolaj Davidenko, nekada treći teniser sveta, pohvalio je igru Danila Medvedeva na ATP Tur finalu u Londonu, ali i dodao da nije siguran da li je teniser iz Moskve mentalno jak da osvoji grend slem trofej.

Medvedev je na briljantan način sigao do trofeja u Londonu, pobedama u svih pet mečeva, a rekao je i da je na neki način zaokružio „ruski ciklus“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre 11 godina u „O2 Areni“, na premijernom ATP Finalu u Londonu, slavio je Davidenko, a Medvedev je osvojio pehar na poslednjem izdanju.

PROČITAJTE JOŠ: I Putin je čestitao Medvedevu na tituli

„Medvedev je taktički bio fleksibilan. On sa svojim trenerom isprobava razne taktičke varijante protiv različitih tenisera. Ispostavilo se da je to funkcionisalo protiv Tima, tu je bila jedna taktika, drugu je primenio protiv Nadala u polufinalu. Sproveo je u delo sve što je bilo neophodno“, smatra Davidenko.

Postavlja se pitanje da li Medvedev sada može i korak dalje, da osvoji makar jednu grend slem titulu.

Do sada je najuspešniji bio na US Openu, igrao je finale 2019. i polufinale ove godine.

Ni Davidenko, iako je stigao do trećeg mesta, nije osvojio grend slem. Po dva puta je igrao polufinale na US Openu i Rolan Garosu, ali nije uspeo da uđe u finale i igra za pehar.

Otuda podseća da je osvajanje grend slema sasvim druga stvar.

„Kad igrate u pet setova, teže je zadržati koncentraciju. I fizički i psihički je teže držati sebe na visokom nivou. Meni se čini da Medvedev još nije spreman za tako nešto. Fizički je u redu, ali ne znam ima li dovoljno mentalne i moralne snage da održi koncentraciju“, poručio je Davidenko.

Medvedev je u centru pažnje i zbog toga što ne slavi svoje pobede kao mnogi drugi. On jedva da pokaže ikakvu emociju.

„Mislim da sam u tenisu prvi igrač koji se ne raduje. Video sam to u fudbalu. Odlučio sam tako još na US Openu prošle godine kada sam imao problema sa publikom. Ne slavim pobede, to je moja stvar i dopada mi se“, zaključio je Medvedev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare