Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobedom nad Aleksandrom Zverevim u tri seta 3:6, 7:5 i 7:6 (7).

Medvedev važi za tenisera koji ne voli šljaku, ali je u okršaju sa nemačkim igračem pokazao da ga tu ne treba otpisivati posle tri sata i osam minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev je u prvom setu počeo lošije i prvi je izgubio servis u trećem gemu, ali ni Medvedev nije svoj mogao da sačuva u četvrtom.

Nemac je bio koncentrisaniji, poveo je sa 4:2 i posle toga je rutinski privei set kraju. Onda se Medvedev razigrao, drastično poboljšao realizaciju posle drugog servisa i to je donelo rezultat, između ostalih segmenata igre.

Jeste on i u drugom setu gubio servise u trećem i petom gemu, ali je pravio i brejkove u drugom i četvrtom, pa je konstatno bio u prednosti, prvo 2:0, pa 3:1.

Zverev je uspeo da izjednači na 3:3, čak je i vodio i servirao za pobedu na 5:4, ali je Medvedev uspeo da preokrene i sa dva uzastopna brejka izjednači u setovima.

To je bilo okidač za rovovsku borbu u trećem setu gde su razmenili po jedan brejk do 13. gema u kom je Medvedev bio bolji.

Njegov sledeći protivnik će biti Holger Rune koji je u svom meču četvrtfinala prošao Matea Beretinija koji je predao zbog povrede.

Istog dana u Monte Karlu je u trećem kolu ispao Novak Đoković koga je eliminisao italijanski igrač Lorenco Museti u tri seta, posle velikog preokreta.

BONUS VIDEO: Gahov ozbiljno oznojio Đokovića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar