Najbolji teniser planete Novak Đoković poražen je u meču trećeg kola mastersa u Monte Karlu od Italijana Lorenca Musetija u tri seta 6:4, 5:7 i 4:6.

Novak je meč izgubio nekarakteristično nekonstantnom i lošom igrom i činjenicom da nije od starta iskoristio početni nalet da „nokautira“ rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Suviše je Musetiju davao priliku da se vrati u meč, što je Lorencu ulivalo samopouzdanje, a kada se ono potpuno vratilo, Đokoviću je bilo teško da parira.

To se naročito videlo u trećem setu, kada je nekoliko poena prelomilo, mada svakako ne treba zanemariti činjenicu da je Novak grešio i da je imao čak 46 grešaka, 20 više nego vinera.

Musetiju su u poslednjem gemu u kom je servirao za pobedu malo „proradili živci“, ali je uspeo da se konsoliduje veoma brzo i da propusti uvodne dve meč lopte, ali posle kraće neizvesnosti, privede meč kraju, pa Novaku sada ostaje turnir u Banjaluci kao priprema za krunu sezone na Rolan Garosu.

Krenuo je meč uz dosta grešaka na obe strane, ali je u prva tri gema svako čuvao svoj servis. Đoković je iznenadio Musetija slabijim servisima, ali sa dosta spina koje su izluđivali Italijana i nije mogao da ih napadne.

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Sa druge strane, Đoković je prvu priliku iskoristio da ugrozi Italijana: iako je serverski dobro otvorio četvrti gem, čim je Srbin ukrotio njegove projektile iz početnog udarca, došao je do brejk prilika koje je iskoristio.

Međutim, nije uspeo da potvrdi brejk je vrlo nestabilno servirao pa se prednost brzo istopila. To je bila uvertira u uzbudljivu završnicu prvog seta.

Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu već u narednom gemu i ovog puta potvrdio na svoj servis za 5:2 i činilo se došao na korak od osvajanja seta.

Usledio je jedan uzbudljiv gem na servis Italijana. Imao je dve brejk lopte srpski teniser, ali je nekako Museti uspeo da se izvuče i produži nadu.

To mu je dalo krila u narednom gemu da se lavovski bori i uprkos činjenici da je Đoković došao do prve set lopte na svoj servis uspeo da se nekako izvuče i isprovocira greške srpskog tenisera i vrati brejk zaostatka.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Nije to pokolebalo Đokovića koji je ekspresno došao do tri brejk lopte i prilike da završi set.

Ali, u stilu čitavog meča, Museti je kao Hudini uspeo dva puta da se izvuče. Ovoga puta, nije to uspeo da uradi da kraja, pa je Đoković konačno iskoristio šestu set loptu.

Usledio je nakon toga potpuno bizaran drugi set.

Museti je napravio brejk na startu što je bila iniijalna kapisla za seriju brejkova u prva četiri gema. Činilo se da je Đoković slomio rivala, kada je konačno zadržao servis i poveo sa 4:2 nakon petog brejka u setu, ali se agonija nastavila.

Odmah je Museti uzvratio brejkom, a zatim smo videli kontorverzan momenat. Đoković je ušao u svađu sa sudijom Oreli Turt nakon očigledne greške, a dobio je i zvižduke navijača.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

To ga je izbacilo iz ritma, pa je Italijan izjednačio i ponovo uzeo servs Novaku i došao na korak od seta. Nije se tu završilo sa brejkovima. Đoković se nije predavao, uspeo je da se vrati u drugui set, ali je onda još jednom izgubio servis. Ovoga puta, Museti je iskoristio šansu i sa 7:5 izjednačio u setovima.

Treći set je doneo suštu suprotnost na počeku. Obojica tenisera su lako uzela servis gemove i kada je Đoković trebalo da pri rezultatu 40:30 odservira za prednost tod 2:1 u trećem setu, usledio je prekid zbog kiše.

Nakon prekida koji je potrajao sat vremena, Đoković je krenuo da napada, ali ga udarci nisu slušali. Na 30:30 u četvrtom gemu imao je šansu da pripreti rivalu, Museti se izvukao servisom i meč je bio u egalu.

Italijanu se samopouzdanje u tim trenucima podiglo, Novak je pao u energiji i dozvolio je rivalu da mu napravi brejk u sedmom gemu tako što je vezao tri poena i onda iskoristio drugu šansu da povede sa 4:3, pa brzo i potvrdi brejk, a onda u desetom gemu upiše trijumf karijere posle kog će ići na zemljaka Janika Sinera u meču četvrtfinala. Taj meč se igra u petak oko 17 časova.

BONUS VIDEO: Đoković u neverici u Monte Karlu: Svi protiv mene proigraju

Đoković - Museti 6:4, 5:7, 4:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare