Foto: Sportklub

Retko je viđamo na turnirima na kojima nastupa Danil Medvedev, ali je odlučila da podrži supruga u Dubaiju na meču protiv Novaka Đokovića u polufinalu Dubaija.

Uz Danila Medvedeva je za sve vreme tokom njegove karijere njegova supruga Darija, sa kojom je već skoro osam godina. Četiri su proveli u vezi, a od 2018. su u braku.

Dariju retko viđamo na mečevima Danila, čiji se meteorski uspon na ATP listi nekako poklopio sa time kada je stvari učinio još ozbiljnijim sa Darijom.

Lepa plavokosa Moskovljanka je studirala novinarstvo, a poput Danila, igrala je tenis i sama.

Opet slično kao i njen suprug, rođena je i odrasla u Moskvi, ali je Medvedevu i njegovoj supruzi rezidencija trenutno Monte Karlo.

Doskora je ova lokacija bila dom Novaka Đokovića, a tu su i Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

Sudbinski, Danila i Dariju je spojio tenis, jer su se upoznali kada su imali po 12 godina na jednom od juniorskih turnira. Supruga ruskog tenisera je sedela i ručala u kafiću.

„Iznenada, čujemo kako neko viče i čujemo zvuk reketa koji je neko bacio. Mama me pita šta se dešava. Tada Veronike Kudermetove počinje da se smeje i kaže: ‘To Medvedev igra, ne znaš ga?’. Otišli smo posle toga da ga gledamo. BIlo je to nešto drugačije. Meč od tri i po sata, visoke lopte, poeni od 50 udaraca. Od detinjstva se Danja borio do kraja i bio je spreman da uradi sve na terenu, bez obzira kako loše su mu delovali izgledi u meču, samo da bi pobedio. U tom smislu se nije nimalo promenio“, rekla je Darija jednom prilikom za Tatler.

Danil je tenis počeo da igra sa devet godina i ubrzo se iz Moskve preselio u Francusku da bi tamo imao bolje uslove.

Darija je na njega od kada su se upoznali i započeli vezu, uticala kao podrška, što je Rus u više navrata isticao.

„Davala mi je mnogo samopouzdanja. Uvek kažem da je trenutak kada sam je zaprosio, onaj momenat kad sam počeo da se uzdižem i u tenisu. Ona je jedna od najvažnijih osoba u mom timu“, pričao je Medvedev.

Iako se bavi modelingom, glumom i društvenim mrežama, a ne tenisom, Darija je svejedno uspela da pogura svoju jaču polovinu ka teniskom vrhu.

Njih dvoje su dobili devojčicu 14. oktobra prošle godine, a Darija se uglavnom pojavljuje u javnosti na Danilovim mečevima, pa smo tako mogli da je vidimo i u završnici US opena 2021. godine.

Danil je tada pobedio Novaka Đokovića i osvojio najveću titulu svoje karijere. Dvaput je dotle gubio u finalima najvećih turnira.

Najpre od Nadala u Njujorku 2019, a onda i od Novaka Đokovića u finalu Australije 2021.

Ruskinja je šest godina starija od Danila, pa mu služi i kao osoba koja ga smiruje u momentima kada „zarati“ sa publikom, što se dešavalo i u Melburnu.

BONUS VIDEO Najbizarniji poen turnira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar