Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Ruski teniser Danil Medvedev teškom mukom je položio reket pred Novaka Đokovića u finalu US Opena.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Rus se posebno u drugom setu, tri sata i 17 minuta dugog finala, trudio da oteža posao najboljem teniseru svih vremena i na kraju je izgubio sa 6:3, 7:6 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je postao najstariji osvajač njujorškog grend slema i postavio je novi rekord u muškom tenisu sa 24 grend slem titule, dok je izjednačio apsolutni rekord koji je do sada u ženskoj konkurenciji držala Margaret Kort.

Zbog svega toga se na kraju napornog meča Novak rasplakao, pa otrčao u zagrljaj porodici, a onda pokazao i majicu sa likom i brojem Kobija Brajanta uz natpis „Mamba zauvek“. Medvedevu nije ostalo mnogo nego da se našali, kao što obično ume i za početak postavi Novaku pitanje…

„Prvo hoću da pitam Novaka: Šta ti još uvek radiš ovde?! Mislim, daj… Šalu na stranu, ovo je bilo naše treće finale, verovatno nije i poslednje i nadam se da nije poslednje. Verovatno ćeš biti u još mnogo finala. Ne znam kad planiraš da malo usporiš, ali čestitam tebi i tvom timu. Mislim, 24 titule. Osećam se kao da nemam lošu karijeru sa 20 titula, a ti imaš 24 grend slema, vau! Tako da, da, čestitke tebi i tvom timu, vi ste neverovatni“, rekao je Medvedev kroz osmeh.

Đoković se revanširao Medvedevu za poraz u finalu na US Openu pre dve godine kada je srpski teniser mogao da postane prvi posle mnogo vremena sa kalendarskim grend slemom.

„S druge strane kad sam bio ovde pre dve godine i osvojio, pomislio sam kako je to lep poklon za godišnjicu mojoj ženi i takve stvari. Prilično us**n poklon danas. Zabavno je jer se datumi obično menjaju, ali danas je opet u nedelju i pomislio sam: hajde, uradi to još jednom, ali ništa“, kaže Medvedev, koji se potom zahvalio svom treneru Žilu Servari sa kojim se raspravljao više puta tokom meča i svojim članovima porodice.

Upitan da prokomentariše njegovo rivalstvo sa Đokovićem, kaže da nije siguran da li mu je ono donelo više dobrog ili lošeg, a podsetio je i kako je izgledao njihov prvi susret.

„Ne znam, jer, s jedne strane mogu da kažem da sam pobedio Novaka u grend slem finalu i to mi je zapanjujuće. U ovom trenutku to je vrhunac moje karijere do sada. A istovremeno, da možda on i Rafa nisu postojali, što naravno nije moguće, igrao sam pet finala protiv njih i uspeo da osvojim trofej samo jednom. Ne znam da li je to dobro. Novak me tera da budem bolji i reći ću to još jednom, prvi put smo se sreli kad sam bio negde oko 500. mesta na svetu i bio je super ljubazan prema meni. Ništa posebno, ali me je tretirao kao normalnu osobu i posle toliko titula se ništa nije promenilo, pa je to nešto najbolje što možete da kažete o jednoj osobi“, objasnio je Medvedev.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar