Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Postoje teniseri, postoje teniski šampioni, postoje teniski rekordi i - Novak Đoković.

Danil Medvedev je prvi igrač koji je stigao do pet finala ATP turnira i pre početka sezone na šljaci, a nakon pobede nad Karenom Hačanovim sa 7:6(5), 3:6, 6:3 i plasmana u finale mastersa u Majamiju dao je izjavu koja je privukla veliku pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj polufinalni susret odigran je pre susreta Janika Sinera i Karlosa Alkaraza (6:7(4), 6:4, 6:2), pa u tom trenutku Medvedev nije znao ko bi mogao da ga sačeka u finalu.

Ipak, bio je samopouzdan i inspirisan, te podsetio na čuveni rekord Đokovića.

„Verujem u sebe, znam da sam sposoban da osvajam velike titule. Znam da mogu da ako igram dobro mogu da pobedim bilo koga. Sigurno je da je Karlos trenutno neverovatan („on fire“ u originalu), ali u nekom trenutku… Znate ne možete da osvojite 100 mečeva zaredom, možete 40 ili 45, koliko god da je Novak uspeo da uradi“, poručio je Medvedev i tako još jednom pokazao koliko poštovanje ima prema srpskog teniseru.

Zatim je udahnuo i nastavio.

„U jednom trenutku će neko da baci vodu na taj požar. Možda Siner danas, možda ja u nedelju, možda neko na sledećem turniru. Ali, morate da verujete u sebe, da igrate najbolji tenis, da se pripremite za pobedu“, poručio je Medvedev.

Đoković je na kraju 2010. i početkom 2011. godine vezao 43 pobede zarom što je apsolutni rekord. Nalazi se u top 10 rezultata i sa dva niza od po 28 pobeda zaredom.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar