Ukoliko vam se čini da je naslov predugačak, verujte taj meč je bio nešto što se baš retko viđa.

Po kvalitetu i napetosti koja je postojala tenisa susret Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva 3:6, 7:5, 7:6(7) bio je ovo najbolji okršaj u Monte Karlu do ovog trenutka.

PROČITAJTE JOŠ

Rus je na kraju izborio plasman u četvrtfinale turnira, ali je napravio pravi haos.

Medvedev je nervozan u jednom trenutku odlučio da skloni šipku koja se nalazila na mreži. Razlog? Baš je tu pogodila njegova loptica mrežu, koja da je bila spuštena tih par centimetara ne bi napravila nikakav problem.

Ovo je nasmejalo i Zvereva, koji je pogledao u čudu ka treneru i bratu Miši, a i skupljači loptica su se smejali. Onda je i Zverev razvukao ogroman osmeh u najhaotičnijem meču od početka sezone.

A onda potez sudije, neočekivan i neshvatljiv. Ne samo da Medvedev nije dobio nijednu opomenu iako je lansirao i lopticu u zid, iako je nervirao navijače, iako ih je čak i ućutkivao da bi mogao na miru da se svađa sa sudijom (!), već je sudija pokušavao da ga uvek opravda.

Tako je bilo i u ovoj situaciji kada je poručio „Da se nije slomilo i da je sve u redu“

U  jednom trenutku je i dobacio sudiji da će po završetku ovog poena otići u toalet. I zaista je to uradio, naslonio je reket na zid i otrčao u toalet. Za to vreme je Zverev stigao na klupu, otvorio torbu i proverio šećer u krvi.

Poznato je da je Zverev dijabetičar, verovatno najbolji sportista na svetu sa dijabetesom, i prvi čovek koji je odlučio da to prizna i u toku igračke karijere. Mirno je uradio proveru, uzeo nešto energije iz torbe, a onda nastavio da igra tenis.

Dva puta je servirao za pobedu Nemac, ali je na kraju slavio Medvedev.

Ruski teniser je na kraju meča prišao do Zvereva i poručio mu: Izvini, ponašao sam se užasno danas.

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

BONUS VIDEO Poen Novaka i Danila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar