Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Fudbaleri Juventusa pobedili su Sporting iz Lisabona sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope, dok je Roma istim rezultatom poražena od Fejenorda.

Tim iz Torina je u meč ušao bez Dušana Vlahovića u startnoj postavi, već je Arkadijuš Milik bio udarna igla u špicu „Stare dame“.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović je ušao u igru tek posle sat vremena od početka meča, kada je zamenio baš Milika, dok je Filip Kostić istovremeno zamenio Nikola Fađolija.

Dušan je gotovo odmah po ulasku u igru dobio žuti karton, zbog laktanja, ali je i učestvovao kod jedinog gola svog tima.

Igrao se 73. minut kada je Anhel Di Marija poslao centaršut sa desne strane na suprotnu stativu za Vlahovića, a ovaj je glavom vratio u sredinu.

Tamo je bio Federiko Gati, a koliko je taj gol značio i Vlahoviću, videlo se po njegovom slavlju posle pogotka.

I dok Juventus pred revanš na gostujućem terenu ima prednost, Roma je u prvom meču izgubila od Fejenorda u Holandiji.

Jedini gol za tim koji će verovatno postati prvak Eredivizije, postigao je Mats Vifer u 53. minutu, ali je i Roma imala svoju šansu, verovatno najbolju u 43. minutu kada je Lorenco Pelegrini promašio penal.

Revanš mečevi ova dva četvrtfinalna para igraju se 20. aprila. Istog dana, u četvrtak, igrana su još dva meča. Mančester junajted i Sevilja su remizirali 2:2, dok su Bajer Leverkuzen i Rojal Union odigrali nerešeno 1:1.


Liga Evrope, četvrtfinale, 1. meč:

Fejenord – Roma 1:0 (0:0)

(Vifer 53)

Bajer Leverkuzen – Sen Žiloa 1:1 (0:0)

(Virc 83 – Bonifaće 51)

Juventus – Sporting Lisabon 1:0 (0:0)

(Gati 73)

Mančester junajted – Sevilja 2:2 (2:0)

(Sabicer 14, 21 – Malasija 84 ag, Megvajer 90+2 ag)


BONUS VIDEO: VAR poništio remek-delo, gol rabonom kakav se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar