Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Borna Ćorić, Dejvis kup reprezentativac Hrvatske, orgovorio je na optužbe Nika Kirjosa na račun organizacije "Adrija tura".

Ćorić je bio jedan od četvorice tenisera koji su posle „Adrija tura“ u Zadru bili pozitivni na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim njega, u pitanju su bili najbolji teniser sveta Novak Đoković, Viktor Troicki i Bugarin Grigor Dimitrov.

Australijanac Nik Kirjos bio je jedan od najglasnijih kritičara pomenutog takmičenja, ali mu je Ćorić u intervjuu za „Jutarnji“ odgovorio da je „lako biti general posle bitke“.

Kirjos nije birao reči, nazvao je potez da se organizuje turnir u to vreme „glupim“, ali Ćorić kaže da ga ne zanima šta priča Nik.

„Pročitao sam šta je napisao, ali jednostavno me ne zanima jer on voli da bude general posle bitke. Da je neko drugi delio te lekcije, pa i da razumem, ali Kirjos… To nije realno. U redu, to je njegov stil, tako funkcioniše, nemam problem s tim i ne pogađa me to lično“, rekao je Borna.

Kirjos je kritikovao i izlazak Aleksandera Zvereva na zabavu u Nici.

„Saglasan sam sa tim da to nije dobro, Zverev je uradio lošu stvar, ali ne vidim potrebu da kritikujete kolege na taj način. Ja to nikad ne bih uradio, ali opet, to je Kirjos“, dodao je Borna.

Kaže da je i sam bio iznenađen kada je otkriveno da je pozitivan na testu na koronavirus.

„Ponedeljak ej bio haotičan, stotine informacija, poziva. Nisam bio srećan, naravno. Teško je čitati negativne priče i komentare, ali opet, ne mogu da obratim previše pažnje na to šta ko drugi misli i kaže. To sam prihvatio kao sastavni deo života i karijere“.

Kaže i da se u to vreme čuo sa Novakom Đokovićem, preko SMS poruka.

„Dva puta smo razgovarali putem poruka. Proveravali smo u kakvom smo stanju i da li imamo kakvih simptoma. Đoković nije pokazivao nikakve simptome“, rekao je Borna, koji je upravo stigao sa „Eastermn European Championships“ turnira, Janka Tipsarevića.

„Daleko sam od najboljeg tenisa, ali treniram i nisam izgubio formu“, zaključio je hrvatski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar