Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Zbog čega je Karlos Alkaraz toliko brzo stigao do prvog mesta na svetu i do prve grend slem titule (US Open 2022. godine), najbolje od svih to zna Dušan Lajović.

Srpski teniser je u samo nekoliko nedelja tri puta igrao protiv Alkaraza, upisao je tri poraza, ali je u nekoliko mečeva imao dobru šansu. Ipak, onda se nešto promenilo, šta je to uradio mladi Španac najbolje je opisao sam Lajović.

PROČITAJTE JOŠ

Niko u ovom trenutku bolje ne poznaje Alkaraza, Španac je odigrao 20 mečeva ove sezone, a čak tri protiv srpskog tenisera. Zbog čega je Španac strah i trepet i šta ga je učinilo najboljim na svetu krajem prošle godine i na kratko ove?

„Njegovo iskustvo je dosta veliko u odnosu na njegove godine. Ono što je izrazito kod njega su stresne situacije, kada je pod pritiskom proizvodi najbolji tenis i to je njegova najveća snaga. Igra najbolje kada je u najvećim problemima, tada ima najviše poteza za špice. Snaga Alkaraza, pored toga što ima odličan forhend, bekhend i kretanje, što koristi raznovrsnost svojih udaraca, jeste to što mi da deluje kao da ubaci u sledeću brzinu kada je u problematičnim situacijama.“

„Iz nivoa kada je superkonstantan izađe u nivo iznad gde je konstantan, ali plus izvodi neke udarce koji su fantastični. Sa druge strane, raznovrsnost koju ima mu daje dve strane, pre svega da je nepredvidiv i da iz svake situacije ima više opcija. Kao da prave odluke donosi u pravim trenucima, to ide i sa samopouzdanjem, ali trenutno u njegovoj igri ima jako malo mana. Teško je igrati protiv igrača koji je toliko raznovrstan, koji se dobro kreće i brani, a kada napada ima neverovatne promene sa drop šotom. Zanimljiv je za gledanje i publici i nama ostalim igračima. Ima potencijal da napravi velike stvari, potrebno je vreme i da se stvari poklope, ali je na dobrom putu“, rekao je Lajović za Nova.rs.

BONUS VIDEO Alkaraz osvojio US Open i ušao u istoriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar