Novak Đoković je Bosanske piramide i Visoko prepoznao kao raj na zemlji, i opet planira da ih poseti, što je za Nova.rs otkrio Semir Osmanagić.

Mesto koje se nalazi na pola sata od Sarajeva posebno je priraslo za srce najboljem teniseru sveta. Može da ode gde god poželi, a prošle godine je već dva puta boravio u Visokom.

I ekipa Nova.rs obišla je jesenas Bosanske piramide, sada je dr Osmanagić, osnivač fondacije „Arheološki park – Bosanska piramida Sunca“, bio gost Beograda i Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre mesec i po dana najbolji svetski teniser Novak Đoković pozvao je suprugu Sabinu i mene da budemo njegovi gosti na turniru Serbia Open. Drago mi je da se taj turnir opet igra u Beogradu i on je od regionalnog značaja. Nole je dao šansu mnogim igračima iz regiona, hrvatski par je osvojio trofej u dublu, i to je jako dobro za popularizaciju tenisa kod mladih generacija. Ujedno daje šansu igračima da zarađuju poene do kojih je teško doći iz razlitičih razloga“, kaže Osmanagić za Nova.rs.

Novak je posle obilaska Bosanskih piramida istakao kako je to „kuća njegove duše“, a odavno je poznat kao neko ko je vrlo svestran čovek i često meditira.
Zato i ove godine planira odlazak tamo što pre.

„Očekujem da će sledeći put u Visoko doći opet s porodicom. Prvi put je polovinom jula 2020. bio sa roditeljima, koji su bili oduševljeni. Čak smo i sa Srđanom uspostavili odličan kontakt, on je vrlo izbirljiv (smeh). Potom je bio sa suprugom Jelenom i sada očekujemo da dođu sa decom, drago mi je da se jedna lepa saradnja i prijateljstvo produbljavaju“.

Postoji mogućnost da Đoković već u maju ode u Visoko i nađe mir i energiju pred Rolan Garos, a Osmanagić ipak ostaje neodređen po pitanju tačnog termina.

„Doći će kad nađe slobodno vreme u svom bogatom programu. Pitanje je koje će još sve turnire igrati, pored onih najvećih. Obećao je dolazak i ove godine, očekujem da ćemo i sa Jelenom raditi neke zajedničke stvari. Kao što znate, oni su posvećeni deci i kroz svoju Fondaciju, njegova supruga voli da razmišlja o metodama koje su najbolje prilikom odgoja dece. Zato smo dogovorili da organizuje jednu lepu školu u našem parku Ravne 2 u Visokom“.

Sagovornik Nova.rs najavio je i jedan sjajan humanitarni turnir tokom leta, pa tada očekuje Noleta više nego u maju zbog zgusnutog rasporeda turnira. Veruje da će moći da ugoste svetskog broja jedan po povratku sa Olimpijskih igara, odnosno sa zlatnom medaljom iz Tokija, a više o novoj akciji bićete u prilici da čitate u ponedeljak na našem portalu.

„To bi bilo sjajno, Olimpijske igre su planirane od 23. jula do 8. avgusta. Mi bismo organizovali turnir oko 10, 11. i 12. avgusta, taman pre njegovog odlaska za Sinsinati i kasnije US Open. Tako da prilagođavamo datum malo i prema njemu, još ćemo razgovarati da li će uspeti da se pojavi. Jedna od ideja nam je da na neki način odamo počast i priznanje vrhunskim sportistima koji daju veliku pažnju deci. Kao što znamo, Nole ima Fondaciju kojom mnogo pomaže decu širom regiona, Vlade Divac takođe, Jusuf Nurkić isto mnogo pomaže onima u nevolji. Ako bismo jednu tradiciju uspostavili, dali bismo zamah i ostalim sportistima da više pažnje obrate na najmlađe“, zaključio je Osmanagić.

Semir Osmanagić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare