I Vlade Divac posetio Bosanske piramide kao Novak Đoković
Foto: Printskrin YouTube/BosnianPyramidsTV

Posle Novaka Đokovića, i Vlade Divac, još jedan legendarni sportista, obišao je Bosanske piramide i oduševljen je viđenim u Visokom.

Jedan od najboljih košarkaša ikada sa prostora bivše SFRJ zajedno sa suprugom Snežanom bio je gost Semira Osmanagića, osnivača „Arheološkog parka: Bosanska piramida Sunca“.

PROČITAJTE JOŠ

NBA legenda bila je u poseti Visokom, Bosanskoj dolini piramida i tunelima Ravne, koje je već dva puta ove godine posetio i Novak Đoković.

Divac je zajedno sa Osmanagićem obišao ceo kompleks koji privlači veliku pažnju.

„Supruga je bila ovde pre nekoliko godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uverim u ono što sam već u glavi imao. Ovo je nešto veliko za čovečanstvo i svi treba da budemo deo ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši“, rekao je bivši centar i dodao:

„Sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživeo. Nadam se da će ljudi iz celog sveta posećivati ovo mesto, koje je deo naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na doktora Osmanagića zbog svega što je otkrio. Ovo mesto je važno za celu našu civilizaciju“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Posete Novaka Đokovića dodatno su skrenule pažnju na Bosanske piramide i celu priču o njima.

„Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu preneti svoje. Ovo je prelepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ponovo. Iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem“, poručio je Divac.

Bivši NBA as prihvatio je i da bude svetski ambasador nalazišta u Visokom.

Bosanskim piramidama naziva se niz formacija u blizini mesta Visoko, u BiH, a centralna tačka je brdo po imenu Visočica. U centar pažnje dospela je u oktobru 2005. godine, kad se proširila teorija da je delo ljudskih ruku i da predstavlja najveću drevnu piramidu na Zemlji, staru 29.000 godina (plus/minus 400 godina).

Evropsko udruženje arheologa to je otpisalo kao obmanu, ali Visočica je ostala obavijena misterijom i Semir Osmanagić tvrdi da je u pitanju drevna građevina što dokazuje na brojne načine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare