Borna Ćorić na US Open 2024
Foto: Yannick Legare/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borna Ćorić je masters šampion (osvojio je Sinsinati 2022. godine) i nekada 12. igrač planete, ali trenutno stvari ne idu po planu u njegovoj karijeri. Za Nova.rs je u Njujorku govorio potpuno iskreno, bez rukavica.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Nakon poraza od Adrijana Manarina sa 7:5, 6:2, 6:3 u prvom kolu US Opena, hrvatski teniser je bio potpuno demoralisan, barem na početku razgovora.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemam puno šta da kažem, sam rezultat govori više od hiljadu reči. Ni u tom prvom setu, gde sam bio malo bliže, nisam igrao dobro, držao me je tada servis do 6:5. Nakon toga sam pao i sa servisom i sa igrom i sve u svemu jako loše“, počeo je Ćorić za Nova.rs.

Neophodno je da nešto promeni, ali je najveći izazov uspostaviti dijagnozu problema. Onda bi rešenje moglo da bude izgledno i to je ono što ga najviše izjeda, jer daje sve od sebe iznova i iznova.

„Teniski se ne osećam dobro. Da budem iskren, ne znam šta je potrebno da sve klikne, stvarno dajem 101 odsto sebe i zato mi sve ovo i teško pada, čak mislim da sam profesionalniji i da radim na nekim stvarima ozbiljnije nego 2018. i 2019. godine, kada sam igrao mnogo, mnogo bolje. Nemam logično objašnjenje, barem ne zasada. Naravno da razmišljam o tome, da pričam i da gledam šta mogu da uradim, ali objašnjenje prosto nemam. Sešćemo tim i ja i pokušati da izvučemo zajednički zaključak, a onda ćemo videti dalje šta ćemo“.

Filip Krajinović je završio karijeru na US Openu nakon poraza u prvom kolu kvalifikacija, a nije tajna da su Ćorić i on bili izuzetno bliski. O tome najbolje govore reči hrvatskog igrača.

„Filip mi je jako dobar prijatelj i družimo se i mimo tenisa, nije mi samo kolega na ATP turu, nego i prijatelj van njega. Dolazio sam ja kod njega u Beograd i on kod mene u Hrvatsku, stvarno smo proveli, čini mi se, četiri, pet odličnih godina na turu. Uvek je bila neka zezancija i lepe večere, dobra priča i „blejanje“, što bi on rekao. Sigurno će mi faliti na ATP turu, brže prođe vreme kad je on tu“, istakao je Ćorić.

Dodao je i kako mu je u neku ruku drago što se Krajinović povukao.

„Više to nije bio on poslednjih pola godine ili godinu dana. Mučio se, nije uživao u tome i uradio je dobru stvar. Koliko god da će neko reći da je rano, smatram da nije. Svako je drugačiji, to što Novak igra sa 37 godina ne znači da bi svi trebalo da igraju do 36, 37. ili 38. godine. Povukao se u pravo vreme, stalno smo u kontaktu, mislim da ga čeka novo životno poglavlje. Nadam se da će mu biti još lepše nego ovo“.

Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ističe i kako Krajinović samo treba da kaže datum i vreme kada će biti taj oproštaj. Samo je pitanje da li će Srbija organizovati jednom igraču, doskorašnjem reprezentativcu, sve što treba onako kako je zaslužio…

„Filip to zna, ne treba da me pita da li mogu da dođem, nego samo da mi javi gde i kada i ja sam tu. Sigurno da bi mi bilo drago, osim ako nisam na turniru, ne mora da me pita, već samo da kaže gde i kada – dodao je Ćorić kako će rado doći na oproštajni meč i ceremoniju ako bude organizovano“.

novak ćorić
Novak Đoković i Borna Ćorić; Foto: REUTERS/Eric Gaillard/Guliver

Ostaće zapamćeno, pogotovo u Srbiji, kako se frapirao dok je slušao rečenice koje je Novak Đoković slagao na kineskom. Posle završenog mastersa u Šangaju 2018. godine, Novak je rekao: „Ne želim da Borna bude u lošem svetlu, ali…“ i onda propričao kineski.

„Ona moja faca izbezumljena (smeh)? Nisam tada imao pojma da on priča kineski, nešto mi je bilo u glavi da sam ga čuo jednom, ali sam mislio da je to samo neki pozdrav koji je naučio. Nisam znao da onako priča, ne znam sad na kom nivou, ali priča solidno. Dobar je taj snimak“.

Ćorić planira da igra na Serbia Openu od 3. do 9. novembra, ali je poučen dosadašnjim iskustvom poručio da to ne garantuje. Ipak, turnir na Balkanu je velika olakšica za igrače sa ovih prostora.

„Plan je da dođem u Beograd, trebalo je da bude Hihon, a sada je Beograd. Sad mi je još bliže, mogu automobilom da dođem, kraj je sezone i ne moram da letim, do tada ću već biti umoran. To jeste plan, ali za dva meseca ko živ, ko mrtav“, završio je Ćorić za naš portal.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar