Mateo Beretini slavi, Foto: Tanjug / AP Photo/Elise Amendola

Italijanski teniseri Janik Siner i Mateo Beretini prošli su u četvrto kolo US Opena, pobedama nad Gaelom Monfisom i Iljom Ivaškom.

Obojica Italijana odigrala su mečeve u pet setova, a naročito uzbudljiv bio je onaj sa Monfisom i Sinerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner je dobio sa 7:6 (1), 6:2, 4:6, 4:6 i 6:4, a na terenu je proveo tri sata i 44 minuta, dok je Beretini slavio sa 6:7 (5), 6:2, 6:4, 2:6, 6:3 za tri sata i 50 minuta.

Janik je imao kontrolu posle dva seta, iako je u devetom gemu prvog Monfis imao tri brejk prilike.

Umesto da servira za set, Francuz je odservirao za 5:5, da bi Italijan u 11. gemu prvi oduzeo servis rivalu i odmah zatim ga izgubio.

Tako se ušlo u taj-brejk gde je ipak mlađi igrač bio bolji. Drugi set je rešio sa dva brejka u petom i sedmom gemu, da bi treći izgubio iako je brejkom otišao na 4:3.

Tada je Monfis zaigrao bolje, Siner nije ispratio i prepustio je sledeća dva servisa do 2:1 u setovima.

U četvrtom je Italijan imao čak 4:0 i Monfis je od tog trenutka nanizao šest gemova i uveo je meč u peti set u kom nije izdržao do kraja.

Zato će Siner u narednoj rundi na boljeg iz okršaja Aleksandra Zvereva i Džeka Soka.

Beretini je prvi set izgubio na jednu loptu u taj-brejku. Imao je šansu da uzme servis rivalu već u prvom gemu i Ivaška se odbranio, pa na kraju i poveo.

U drugom setu je Beretini bio ubojitiji i bilo je pitanje kada će Ivaška da popusti. Učinio je to prvi put u četvrtom gemu za 3:1, zatim i u osmom za 1:1 u setovima.

Janik Siner je u četvrtom kolu US Opena, Foto: Tanjug / (AP Photo/Seth Wenig

Beretini je treći set osvojio brejkom u poslednjem, desetom gemu, da bi četvrti izgubio padom sredinom seta.

U petom je ipak pokazao veći kvalitet, uprkos odličnoj formi Ivaške. Mateo će u sledećoj rundi na senzaciju turnira Oskara Otea koji je došao iz kvalifikacija.

Međutim, već u eventualnom četvrtfinalu, mogao bi na Novaka Đokovića koji igra u osmini finala protiv Karaceva ili Bruksbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar