Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija u četiri seta trećeg kola US Opena i kaže da nije očekivao takav okršaj.

Meč završen sa 6:7 (4), 6:3, 6:3 i 6:2 za Novaka samo po semaforu deluje da je rešen lagano, iako se igrao više od tri i po sata.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u više navrata pozivao publiku da ga podrži posle dobrih poena, pa je na kraju rekao i da ceni to što su ga Njujorčani i podržali.

„Bio je ovo neverovatan meč za igranje i sjajno iskustvo. Priznanje Keiju koji je igrao na visokom nivou. Zaslužio je aplauz koji je dobio. Dugo je na ATP turu, znao sam njegove kvalitete, ali me je iznenadio svojim nivoom igre. Toliko je bio brz, iako kad pogledamo rezultat, vidimo da sam dobio drugi, treći i četvrti set ovako 6:3, 6:3, 6:2, a on je bio tu sve vreme, blizu, borio se“, rekao je Đoković.

Nišikori je dobio prvi set prilično hrabrom igrom, izlascima ka mreži i agresivnijim napadima. Novak se uglavnom ponašao pasivno i branio.

„Ne mislim da sam dobro počeo, bio sam pasivan, nazad na terenu. On je diktirao igru, probao sam da nađem ritam i igru, bio je brži i agresivniji od mojih protivnika iz prve dve runde. Trebalo mi je malo da se prilagodim. Početkom drugog seta sam delom ušao u ritam i povratio kontrolu i u nekim trenucima možda nisam bio najbolji mogući, ali sam bio posvećen i to se na kraju računa“, kaže Đoković.

Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Osvrnuo se i na dvojicu tenisera – Aslana Karaceva i Džensona Bruksbija, od kojih ga jedan čeka u četvrtom kolu US Opena.

„Bruksbi je jedan od igrača o kojima se u svlačionici priča. Netipično igra tenis, dvoručni slajs, vrlo je inteligentan, sjajno koristi teren, velika prepreka je pred njim. Karacev je jedan od najboljih ove sezone. Ko god bude igrao, nadam se da ću biti na svom najvišem nivou“, istakao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar