Foto: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL

Boris Beker u poslednjih godinu dana privlači pažnju oprečnim i ponekad kontradiktornim izjavama, nekad se čak dotakne i Novaka Đokovića, iako su dugo i uspešno sarađivali.

PROČITAJTE JOŠ

Kao stručni konsultant, Beker ima često zadatak da „zatalasa“ rasprave o pojedinim temama, čini se da mu često i uspeva.

Ovaj put, napao je Lorenca Musetija jer je predao meč Novaku, a Rodžera Federera hvalio je zbog odlaska iz Pariza pre nego što je uopšte zaigrao protiv Matea Beretinija.

„Nisam video da je u pitanju neka ozbiljna povreda, mislim da to nije bilo u redu, da se povuče. Trebalo bi da poštujete i onog igrača s druge strane mreže i da kažete da vas je danas pobedio. Da, bilo bi 6:0. Ali, to je test zrelosti. Novak je šampion i sigurno je navikao na ovakve situacije. Museti je verovatno u jednom trenutku pomislio da može da pobedi najboljeg na svetu“, naveo je Beker za Eurosport.

Rodžera je podržao, a čak je na kraju priznao da postoje dvostruki aršini.

Kada je jedan navijač napravio paralelu, Beker se čak i „šokirao“, uz pitanje: Ti stvarno želiš da porediš Federera i Musetija?

Prethodno je pod znak pitanja doveo karijeru Naomi Osake, a Novaka je „ribao“ zbog nastupa na Beograd Openu.

„Ove godine je Novak promenio raspored turnira. Onaj u Beogradu organizuje njegov brat. Verovatno je to neka vrsta porodične podrške, zato bih mogao da razumem što igra tamo. Ipak, neobično je jer vrhunski igrači već budu u Parizu sedmicu dana pred početak Rolan Garosa. Da li je ovaj način pripreme bio ispravan, videćemo posle prvog kola“, naveo je Beker, a Novak je u prva tri kola deklasirao rivale.

Bilo je i momenata kada se Beker ponašao kao da je zaboravio da je uključen mikrofon. Komentarisao je izgled Marijane Veljović, koja već dugo sudi vrhunske mečeve.

„Moram da kažem da je sudija veoma lepa. ‘Jede’ svojim očima“, rekao je jednom prilikom Beker i odmah izavao lavinu optužbi za seksizam, naročito jer je u javnosti poznata njegova bruna i komplikovana istorija u ljubavnom životu.

U oktobru prošle godine, rekao je da Novaka „proganjaju mentalni demoni„, posle diskvalifikacije za US Opena.

Beker ima potrebu da skreće pažnju i održava se u javnosti i zbog nezavidne situacije u kojoj se našao – završio je na sudu i optužen je da u momentu proglašenja ličnog bankrota nije prijavio svu imovinu koja bi mogla da bude uključena u proces, te iskorišćena za plaćanje obaveza koje nije ispunio.

Taj proces se nastavlja 13. septembra 2021, a doveo je sebe u situaciju da se sudski rešava sudbina vimbldonskih trofeja iz 1985. i 1989. godine. U međuvremenu, njegove izjave, koje idu od hvalospeva do stavljanja na ivicu ponora, često potvrđuju da je izgubio kompas na više frontova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar