Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/Guliver

Boris Beker smatra da će od igrača "velike trojke" pauza u sezoni zbog pandemije koronavirusa najteže pasti prvom na svetu, Novaku Đokoviću.

Beker je u uključenju preko Instagrama u program CNN-a rekao da se plaši da će nedostatak mečeva najviše uticati na formu srpskog tenisera.

Novak, Federer i Nadal su od 2003. do danas osvojili ukupno 56 grend slem titula. Švajcarac ima 20, Nadal jednu manje, a Đoković je u Melburnu stigao do 17. pehara.

„Možda Rodžer Federer najviše uživa sada, jer nijedan njegov rekord ne može da bude prestignut dok je ovako. Od njih trojice, svakako će najviše ovim pogođen biti Novak. Nije izgubio meč u 2020, osvojio je ATP kup sa Srbijom, Australijan open i Dubai. Možda Novak to neće reći, ali duboko iznutra je svakako frustriran što ne može da igra“, smatra Beker.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemac takođe prognozira da će Nadal vrlo brzo izjednačiti rekord Federera od 20 grend slem trofeja.

„Očekujem da Nadal opet osvoji Rolan Garos ove godine. Uradio je to 12 puta, tako da bi tu trebalo da izjednači Rodžerov rekord. Mislim da Federer još ima šanse da osvoji trofej jedino na Vimbldonu“.

Zanimljive su bile Borisove opservacije na odnos između Novaka, Rodžera i Rafe. On je rekao kako se oni svakako poštuju, da često dele teren za trening ili sede jedni kraj drugih u svlačionici, ali da tu nema nekog bliskog odnosa, što je i razumljivo, jer su veliki rivali.

„Da li se čuju kada su u Parizu, Londonu ili Njujorku i kažu, ‘hej druže, hoćeš li sa mnom na večeru?’ Sumnjam. To je razumljivo. Zamislite vozače Formule 1, da Luis Hamilton ide na večeru sa Sebastijanom Fetelom. Nezamislivo! Ili kapiten Liverpula na odmor sa kapitenom Mančester junajteda. I to je nezamislivo. Da, postoji poštovanje, divljenje i jedni o drugima ne pričaju ništa loše u javnosti“, poručio je bivši Novakov trener.

Proteklih godina stizale su slične izjave i od samih igrača. Bez obzira što izgleda da su Nadal i Federer bliskiji, Beker ne misli da su oni najbolji prijatelji.

Novak je takođe rekao kako ima dobar odnos sa Federerom i da se poštuju, ali i „da nisu prijatelji“, jer imaju to rivalstvo na terenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar