Gosti Vesne Dedić u emisiji "Balkanskom ulicom" bili su Dijana i Srđan Đoković.

Novakov otac govorio je o ciljevima koje najbolji svetski teniser želi još da ostvari.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo iz jedne siromašne zemlje, iz vremena sankcija, bede, jada, propadanja naroda i države, postigli to da Novak bude četvorostruki najbolji sportista na svetu i da poslednjih deset godina bude ubedljivo najbolji teniser na svetu. On ima još par ciljeva koje treba da ostvari da bi razuverio sve neverne Tome. Želi da osvoji još nekoliko grend slemova, još nekoliko mastersa, da 40-ak nedelja provede na mestu broj jedan i onda će zapušiti usta svima“, rekao je Srđan Đoković.

On smatra da je porodica odigrala značajnu ulogu.

„Red u kući uvek mora da se zna. Previše demokratije nigde nije dobro, pa ni u porodici. Porodica je osnova društva, kada se urušava porodica, urušava se i celo društvo. Izgubio se kult porodice, ona je skliznula na skali vrednosti. Zato nam se i dešava ono što nam se dešava poslednjih nekoliko decenija. Novak i njegova porodica su pokazali kako da se vrati kult porodice“.

Novakova majka je izabrala najdraže trofeje iz Novakove bogate kolekcije.

„To je trofej sa Australijan opena 2008. godine, svi smo tada bili na tribinama… Drugi je sa Vimbldona 2011. godine, jer je tada osvojio turnir i zvanično postao broj jedan“, rekla je Dijana Đoković.