Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković će u Melburn moći da povede samo četiri člana tima i to zbog zasluga iz prošlosti!

Australijan Open, prvi grend slem turnir u sezoni, odložen je za dve nedelje i počeće 8. februara. Američki novinar Parsa Nemati navodi da su poznati novi detalji organizacije takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što tenisere i teniserke najviše zanima pored neizbežnog karantina je koliko će članova tima moći da povedu u Australiju.

Bivši pobednici Australijan opena imaju pravo da povedu četiri osobe. Novak, kao osmostruki šampion u Melburnu, upravo zbog toga može da povede tek četiri člana ekipe. Srbin je navikao da se uz njega nalazi veliki tim koji se brine o svim pojedinostima, ne bi li on bio potpuno fokusiran na teren.

Zanimljivo da je Đoković zbog tih prošlih titula još dobro i prošao! Naime, igrači u top 10 ATP i VTA liste imaju pravo da povedu tri člana stručnog štaba, ostali iz glavnog žreba samo dva! Najgore su prošli zapravo teniseri i teniserke u dublu koji mogu da povedu tek jednog čoveka, ukupno dva po timu!

Takođe, Australijanci će dodeliti šest „specijalnih pozivnica“ teniserima iz svoje zemlje, a po jedna je rezervisana za internacionalnu i azijsko-pacifičke regiju.

Pre početka turnira u Melburnu igrači će dve nedelje morati da budu u karantinu tokom kojeg će moći da treniraju pet sati dnevno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar