Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Mladi američki teniser Rejli Opelka kritikovao je negativne komentare na račun najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je prethodnih meseci bio tema mnogih negativnih naslova u štampi, počev od organizovanja Adria tura, preko incidenta na US openu pa sve do istupanja iz ATP Saveta igrača i osnivanja nezavisnog udruženja tenisera.

Prema rečima Opelke, ton kojim su se mediji obraćali prvom teniseru sveta ne odgovara slici koju je stekao o Đokoviću kada ga je upoznao.

„Za mene je frustrirajuće da vidim da momak poput Đokovića dobija tako negatiivan publicitet za stvari koje uopšte nisu tačne. On je vrlo prijateljski nastrojen. U situaciji je da uđe u istoriju kao najveći igrač svih vremena i uopšte nije dužan da odvoji vreme kako bi mi prišao posle meča da me pita kako mi je koleno. To se ne viđa svaki dan. Nije baš da smo odrasli zajedno da mi tako priđe, čak nismo ni generacija“, kaže Opelka.

On dodaje da Đoković dosta pažnje posvećuje mlađim igračima.

„Vrlo je dobro upoznat sa generacijama koje dolaze i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Obožava tenis, brine i za ženski tenis i za ovaj sport“, rekao je Opelka.

Rejli Opelka rođen je u Mičigenu pre 23 godine, a tenisom je počeo da se bavi tek u 12. godini. Osim što je kasnije počeo da igra tenis, odlikuje ga i visina od dva metra i 11 centimetara što ga uz Iva Karlovića čini najvišim teniserom na ATP listi.  Do sada je stigao da osvoji juniorski Vimbldon 2015. godine, kao i dve ATP titule u 2019. godini, u Njujorku i Delrej biču, a trenutno drži 131. mesto na ATP listi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar