Foto instagram.com

Nema Novaka Đokovića na ATP kupu - eto prilike da se pokažu neki drugi momci, iako sve poprima drugačiju ulogu bez "broja 1".

Dušan Lajović biće sada lider tima, a bio je deo ekipe Srbije koja je osvojila premijerni ATP kup 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Lično, bio je sjajan osećaj igrati u Brizbejnu i ovde u Sidneju jer je srpska zajednica ogromna u oba grada, pa i u Australiji uopšte. Bilo je to neverovatno iskustvo, posebno zato što smo pobedili. Naježim se kada samo pomislim na to, posebno sada, dok vežbam ovde u areni i vraćam sva sećanja. Mislim da je za nas bilo sjajno pobediti u prvoj godini takmičenja“, prisetio se Lajović.

Ovog puta u Sidneju Lajović predvodi tim Srbije, u kom igraju Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Šabanov, selektorsku ulogu ima Ivan Sabanov.

„Svi smo dali sve od sebe proteklih dana. Radujem se što ću se takmičiti sa ovim momcima. Očigledno, postoje neke taktičke razlike i pritisak, ali na kraju dana, morate da izađete, odigrate svoj meč i pokušate da pobedite“, jasan je Lajović.

Krajinović, drugi igrač Srbije na ATP kupu, sve vidi kao izazov.

„Ovo je dobar izazov. Nikada nije lako otvoriti takmičenje, ali sam veoma uzbuđen. Ja sam spreman za to, znao sam da ću igrati prvi meč. Kako kaže Dušan, za sada već igramo dobro. Imamo dobar tim i nadam se da ćemo ovde dobro proći.”

Bez usluga svetskog broja 1 Novaka Đokovića, 33. igrač sveta Lajović shvata da reprezentacija Srbije neće biti toliko u centru pažnje, što igrači mogu da iskoriste.

„Nikad nije isto kada nemaš prvog u timu. Očito, kada je Novak u timu, očekivanja su mnogo veća. Onda su svi stavljeni u centar pažnje i on pokušava da izgura ceo tim. Trenutno smo, možda, malo po strani, i moglo bi nam dobro doći. Moglo bi biti loše. Videćemo.“

Kada je u pitanju raspored, Srbija počinje takmičenje protiv tima Norveške u subotu 1. januara, a zatim se sastaje sa Čileom u ponedeljak i Španijom u sredu.

Ako bude nerešeno u singlu, na scenu stupa ekspert za dubl, Nikola Ćaćić.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

„Dubl je veoma važan na ATP kupu, pa mi ovde takođe vežbamo dubl jer je moguće da dubl odluči pobednika… Imamo nekoliko dobrih igrača ovde. Matej se sada probio među 100 najboljih ATP rang liste dublova, Dušan i Filip mogu da igraju dobre dublove.”

Matej Sabanov je dodao da sa nestrpljenjem čeka turnir.

„Vrlo sam uzbuđen, naravno. Takođe sam počastvovan što sam u ovom timu, i daću sve od sebe da pomognem timu da pobedi u nekim mečevima. Mislim da ovde možemo da uradimo neke dobre stvari“, rekao je Sabanov.

Inače, braća Sabanov zahvalna su Novaku jer im je stvorio sjajne uslove za trening i zbog toga su izabrali Srbiju umesto Hrvatske.

Krajinović igra protiv Đurasovića 1. januara u 7.30 po našem vremenu, duel Lajović – Rud očekuje se oko 9.00.

Pobednici grupa idu u polufinale, sastaju se najbolji iz grupa A i D, odnosno B i C.

GRUPE

A – Srbija, Norveška, Čile, Španija

B – Rusija, Italija, Francuska, Australija

C – Nemačka, Kanada, Velika Britanija, SAD

D – Grčka, Poljska, Argentina, Gruzija

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar