Foto: EPA/JOE CASTRO

Nina Stojanović u drugom kolu Australijan opena igra protiv Serene Vilijams, a Ana Ivanović je sunarodnici pred najveći ispit u karijeri dala smernice iz iskustva.

Svetla „Rod Lejver arene“ ugostiće našu mladu teniserku i favorizovanu Amerikanku, od 3 sata posle ponoći. Iako je Ivanovićeva već godinama van tenisa, za „Stats performs news“ pričala je o Grend slemu u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Anin fokus bila je upravo Serena Vilijams, koja juri 24. grend slem trofej, čime bi izjednačila rekord Margaret Kort.

Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine tako je, relativno nesvesno, dala Nini i najbolje savete kako da igra protiv čuvene Amerikanke, jer tada još nije bilo poznato da će se susreti u 2. kolu.

„Kada sam ja igrala s njom, to je bilo zastrašujuće. Njen servis i njeni udarci uopšte su tako snažni. Imate osećaj da morate da je napadnete, da je pritisnete, jer u suprotnom nećete imati šansu da je pobedite. Vrlo je inspirativno igrati protiv nekoga ko je uradio tako mnogo u ženskom sportu“, poručila je Ana Ivanović.

Nekadašnji svetski broj jedan veruje da Serena može da ispiše istoriju tenisa.

„Dokazala je da može da pobeđuje, da bude deo grend slemova. Posle toliko osvojenih titula, ona i dalje ima to nešto posebno u sebi, iako mnoga poslednja finala nije dobila“, zaključila je Ana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar