Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos trijumfom nad Aleksanderom Zverevim u finalu Rolan Garosa 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.

Time je došao do trećeg grend slema u karijeri. Prvi put je osovjio Rolan Garos, a do sada je osvajao i US Open i Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ:

Videli smo veoma konfuzan početak meča. Zverev je servirao prvi i odservirao dve duple servis greške u uvodna dva poena. Ni Alkaraz nije počeo dobro. I on je napravio duplu servis grešku, i vezao još neke greške, zbog čega je Zverev odmah vratio brejk. Ali, nastavio je Nemac da se muči sa svojim servisom, još jednom je pretrpeo brejk u petom gemu, a potom i ponovo u devetom, čime je automatski osvojio prvi set.

Drugi set je bio mnogo drugačiji. Zverev je stabilizovao svoj servis, a Alkaraz je popustio na svim poljima. Počeo je da pravi dosta više grešaka. Zbog toga je izgubio dva gema na svom servis i to u petom i sedmom gemu. Posle toga, jasno je bilo da će ovaj meč biti dramatičan.

Ušli smo u treći set koji je imao potpuno lud tok. Počelo je dosta sigurno i bez brejk lopti za bilo koga. A onda, u šestom gemu, Alkaraz pravi brejk sa nulom. Nakon toga, morao je tri puta da spašava brejk loptu, ali je u neverovatnom gemu uspeo da dođe do gema kojim je potvrdio gem. A potom je na neverovatan način izgubio dobijen set. Zverev je sa lakoćom uzeo gem na svoj servis, a onda i napravio brejk iskoristivši jedinu brejk loptu. Ponovo je lako osvojio svoj gem, i napravio još jedan brejk u 11. gemu iskoristivši prvu od dve brejk lopte. Nehvatljivo kako je Alkaraz dozvolio sebi ovakav pad u igri. Mogao je Alkaraz da vrati brejk jer je imao brejk loptu, ali nije uspe, već je Zverev preokrenuo i u setovima.

U četvrtom setu, viđena je diskutabilna sudijska odluka kada je Reno Lihtenštajn dosudio aut prilikom udarca Zvereva, što je razbesnelo Nemca. Nakon toga se potpuno raspao. Pretrpeo je dva brejka i gubio sa 4:0 u setu. Uspeo je da vrati jedan brejk, kada se Alkaraz povredio, zbog čega je tražio medicinski tajm-aut. Butni mišić je bio u pitanju. Srećom, nije bilo ništa ozbiljno i Španac je nastavio susret i četvrti set dobio sa ubedljivih 6:1.

Nastavio je Zverev da igra loše, što je Alkaraz iskoristio brejkovima u trećem i sedmom gemu petog seta, i došao do istorijske pobede i titule.

Alkaraz - Zverev 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare