Foto: Reuters / Adam Hunger / Guliver

Srpska teniserka Aleksandra Krunić se oglasila saopštenjem pošto je njena izjava u vezi sa idejom Novaka Đokovića naišla na različita tumačenja.

Ukrajinski BTU je preneo da je ona rekla da su igračice odlučile da ne žele da pomognu nižerangiranim koleginicama i da je ona saglasna sa tim.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Krunićeva je u saopštenju istkala da nije tačno to što je objavljeno.

„Moj intervju je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima. Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema. Moj posao je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u Savetu pronađemo najbolja rešenja“, navela je.

Ona je dodala i da nije komentarisala Đokovićevu ideju u vezi sa stvaranjem fonda za pomoć nižerangiranim učesnicima teniskog sveta.

„Nisam govorila o tome kada je u pitanju ATP, već kada se radi o njenoj primeni u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga. Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije“.

Ona je navela da je lično uvek za pomoć drugima, ali i da joj je zadatak bio da učestvuje u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji.

„Naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline. Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar