Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpska tenisrka Aleksandra Krunić nije zadovoljna predlogom Novaka Đokovića o pomoći slabije rangirenim teniserima i teniserkama.

Krunićeva, koja je u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, na 57. mestu WTA liste izjavila je za ruske medije da većina teniserki ne podržava takav predlog.

PROČITAJTE JOŠ:

„Teniserke nisu saglasne i ne žele da plaćaju 600 ili 700 ostalih igračica. To je jednoglasan stav. I ja sam saglasna sa tim. Mislim da bi trebalo da bude isto za sve, iako sam ja uvek na pravednoj strani. Ako grend slem turniri daju novac, onda bi novac trebalo da dobijaju teniserke koje igraju na tim turnirima. Ako ne uspeš da se kvalifikuješ na najveći turnir, onda svejedno nećeš dobiti ništa. Ispada da će neko ko je nekoliko godina unazad bio u Top 500 zaraditi više na koronavirusu nego što su za celu godinu od igranja“, kaže Krunićeva.

Aleksandra dalje obrazlaže zašto po njoj akcija ATP, WTA, ITF i grend slem turjira nije dobra.

„Ako ste godinama bili u Top 500, nemate trenera i ne možete da ga priuštite, naravno da očekujete da će vam račun biti u crvenom. Svi smo kroz to prošli. Po meni. verujem da je to odgovornost igračan koji i sami shvataju da će biti u takvoj poziciji. Razumem da se trude na urade nešto, svi znamo kako je kada ste van 200 najboljih. Ipak, da tražite od devojke koja recimo ima 30.000 dolara da pomogne nekom, opet bi se javila pitanja, ‘kome da popmognem, čemu sve to?’ Neko bi da se pomogne nekom ko je 250, a drugi bi nekom ko je 700. na listi“ poručila je Krunićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare