Najuzbudljiviji, najluđi i najnapetiji meč sezone odigrao je u Monte Karlu.

Jedan od najboljih mečeva sezone priredili su Danil Medvedev i Aleksander Zverev u osmini finala mastersa u Monte Karlu, a na kraju je Rus posle preokreta slavio sa 3:6, 7:5, 7:6(7).

PROČITAJTE JOŠ

Medvedev je tokom čitavog susreta pravio haos. Svađao se sa sudijom (dobijao je blagoslove sve vreme), sa navijačima, svađao se sa svima, lomio reket, odlazio na pauzu kada je hteo… Radio je sve što je želeo.

„On je jedan od najnekorektnijih igrača na svetu. Fer-plej i sportski duh shvatam vrlo ozbiljno, ali on ne. Uzima pauze za toalet kada to nije dozvoljeno. Bilo je hiljadu situacija u kojima oseća da počinjem da igram bolje i onda pokuša da uradi nešto, svaki put. Razočaran sam njegovim ponašanjem kao sportiste“, rekao je Zverev.

Smatra da ruski teniser koristi prljavu igru kako bi ostvario rezultat.

„On pokušava da uradi sve kada gubi. Izuzetno sam razočaran zbog toga kao sportista. Ima hiljadu situacija u kojima ima osećaj da sam počeo da igram bolje i gde svaki put pokušava nešto da uradi.“

Zverev je istakao da poštenje i sportski duh shvata veoma ozbiljno, ali da Medvedev nema ništa od toga. Ipak, nije štedeo ni sebe.

„Naravno da možete da tvrdite da ne treba da dozvolim da me to poremeti. To je moja krivica takođe, to je bilo jako loše od mene. Ali ipak mislimda pravičnosti uvek treba da bude u sportu. Jedan od razloga zašto su Rodžer i Rafa bili toliko popularni i zašto je rivalstvo cenjeno u celom svetu bio je taj što su uvek bili fer jedni prema drugima. Nažalost, to se ne može reći za njega i to je prava sramota za mene kao sportistu“, završio je Zverev.

BONUS VIDEO Sporni poen na meču dublova zbog kojeg je Zverev poludeo i izvređao sudiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar