Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Adrijano Panata, šampion Rolan Garosa iz 1976. godine, još jednom se poklonio Janiku Sineru i otišao toliko daleko da tvrdi da će upravo on preuzeti tron od Novaka Đokovića.

Jedno od najčešće postavljanih pitanja je da li će Italijan uspeti da bude broj 1 već ove godine i da preuzme vladavinu od srpskog tenisera.

#related-news_0

Adrijano Panata koji je u poslednje vreme imao niz provokativnih komentara na račun Đokovića smatra da bi smena na vrhu mogla da se desi veoma brzo.

Najpre je istakao šta ga posebno nervira u odnosu italijanskih medija.

„Činjenica koja me dovodi do ludila je da i dalje prave poređenja između mene, njega i Nikole Pjetranđelija. Kada je tu takav talenat kao Siner, on ne mora da se trka sa nama, čak ni da misli o nama, već da se takmiči sa Đokovićem, Federerom, Nadalom, jer će osvojiti mnogo titula. Čemu onda ova poređenja? Janik je osvojio važan turnir danas, morao je da ga osvoji jer je bio najjači u žrebu“, poručio je Panata.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Zatim je pojasnio da danas nije lako osvojiti nijedan turnir.

„Ponekad je ovaj tip turnira teže osvojiti, jer kada ste favorit, drugačije je nego na onim komplikovanijim turnirima. Ovaj momak ide ka tome da ima ludu karijeru, osvojiće mnoge turnire. Osvojiće i druge slemove. Vrlo je verovatno da će i na kraju godine biti prvi. Posle svega što smo rekli o Sineru, postao je nacionalni sportski heroj. Mnogo se priča sa njim i zasluženo, jer je momak za poštovanje, skroman je, inteligentan i veoma jak“, zaključio je Panata u najnovijem obraćanju.

Ovako je prokomentarisao pobedu Sinera nad Đokovićem u Dejvis kupu.

„Janik je sada došao na milimetar do Đokovića, danas igraju ravnopravno. Spasao je tri meč lopte i to je veliki podvig. Sledeći put će Jannik krenuti sa prednošću: Srbin se toga plaši. Promašio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti! Umesto toga, ostao je čekajući grešku. Ovaj detalj je veoma značajan“, ocenio je Panata.

I pre toga je mnogo bure podigla analiza mečeva Italijana i Srbina na Završnom mastersu u Torinu.

anata je na ovom turniru komentator mečeva za italijansku televiziju „Rai“, a u prenosu je imao nekoliko ostrašćenih komentara protiv Đokovića.

Kada je srpski as tražio pauzu za toalet posle prvog seta odlučio je da to prokomentariše kao da je nedozvoljeno.

„Kladim se da je tražio pauzu da razbije ritam, on to uvek radi. Ali kako god, Sineru ne smeta, on tu ostaje miran“, rekao je Panata.

Ubrzo je na teren stigao i fizioterapeut, a ni to nije „selo“ Panati.

„Ovo je druga faza, prvo piški pa fizioterapeut. On sve pokušava. Uopšte mi se ne sviđa ovakav stav.“

Zatim je dodao.

„Jeste li ikada videli Federera ili Nadala da se ponašaju kako je Đoković sada?“

Panata je odlučio da bude ne samo na strani sunarodnika, već i protiv njegovog rivala. Za razliku od njega je Đoković odlično podneo poraz i bio je ponosan uprkos lošem rezultatu.

„Prošli meč na Vimbldonu je takođe bio tesan. Igrao je i tada dobro kao danas, možda je sada bolje servirao. Glavna razlika je što je bio hrabriji u važnim poenima, a ja nisam bio dovoljno agresivan i odlučan, davao sam mu šansu da kontroliše te poene, recimo na 5:5 i 15:30. Rekao sam mu to i na mreži, da je odigrao svoju najbolju igru kada je bilo najpotrebnije. Apsolutno je zaslužio pobedu“, iskren je bio Novak.

BONUS VIDEO Epsko polufinale Janika Sinera i Novaka Đokovića na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare