Novak Đoković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Organizatori "Adrija tura" saopštili su satnicu trodnevnog programa na humanitarnom egzibicionom turniru koji će se od 12. do 14. juna održati na terenima TC Novak.

Program će početi u petak u 16 časova, prvo će dečiji hot otpevati nacionalnu himnu, posle čega će direktor turnira Đorđe Đoković dati uvodnu reč i svima poželeti dobrodošlicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Najaviljen je i kraći poseban program, „Beograd vas voli“, u kom će učestvovati i publika, a potom će na teren uzaći igrači u prvom miks dublu.

Novak Đoković i Jelena Janković s jedne i Olga Danilović i Nenad Zimonjić sa druge strane, predviđene su za jedan od mečeva miks dubla između kojih će u pauzi publiku zabavljati pijanistkinja Lola Astanova.

Očekuje se da mečevi u miks dublu neće trajati duže od 45 minuta, a po okončanju drugog meča, negde oko 18.35 biće obavljen svečani žreb grupa za „Adrija tur“.

Završni deo programa u petak, 12. juna, rezervisan je za Nemanju Radulovića i orkestar koji će u programu izvesni i dela kao što su „Niška banja“, te kompozicije Antonjina Dvoržaka, Aleksandra Sedlara (muzika iz filma „Cigani lete u nebo“), Luiza Bonfa i Vitorija Montija, te jedno kolo na kraju.

Kada je reč o suboti i nedelji, turnirskim danima, sesije će biti podeljene u dva dela, dnevnu i večernju.

Dnevna u subotu 13. juna, počinje u 14 časova, a večernja u 19. Igraće se četiri meča u jednoj i četiri u drugoj sesiji. Očekuje se da svaki približno traje do 45 minuta, sa pauzom od 15 minuta između dva susreta.

U nedelju, dnevna sesija takođe kreće u 14 časova, igraju se četiri preostala meča po grupama, da bi finale (pobednici dve grupe) počelo u nedelju od 20 časova.

Ceremonija dodela nagrada predviđena je za 21.30 časova.

Što se tiče samog formata takmičenja, osam igrača, Novak Đoković, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Dušan Lajović i igrač pobednik turnira TS Srbije, biće podeljeni u dve grupe po četiri.

Igraće se po sistemu svako sa svakim u tri seta do četiri gema, a na 3:3 će se igrati taj-brejk. U gemovima neće važiti pravilo prednosti, da bi se mečevi ubrzali.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar