Dominik Tim savladao je Filipa Krajinovića 4:3 (2), 2:4, 4:2 u finalu "Adrija tura i tako stigao do trofeja na turniru u Beogradu.

Austrijski teniser osvojio je prvi set u taj-brejku, ali je Krajinović odličnom igrom u nastavku i uz dva breja došao do izjednačenja. Ipak, srpskom teniseru izostalo je energije u završnici pa je treći reket sveta stigao do pobedničkog postolja.

Teniski vikend u Beogradu je opravdao očekivanja, bar sudeći prema prvom danu.

PROČITAJTE JOŠ

Publika na je na terenima Teniskog centra „Novak“ u beogradskom naselju Dorćol mogla da uživa u bravurama vrhunskih igrača.

Senzacije su priredili Nikola Milojević i Filip Krajinović, koji su ostvarili pobede nad Grigorom Dimitrovim i Novakom Đokovićem.

Vredi istaći da se Milojević našao u takmičenju pošto je Damir Džumhur morao da odustane zbog povrede.

Takmičenje se nastavlja nedeljnim programom, koji ćete uživo moći da pratite na našem sajtu.

U dnevnoj sesiji takmičenja biće odigrana četiri meča, već su se sastali Dušan Lajović i Nikola Milojević, u Grupi B će igrati još Dominik Tim i Grigor Dimitrov, a u okviru Grupe A snage su odmerili Filip Krajinović i Viktor Troicki, a sledi i duel između Novaka Đokovića i Saše Zvereva.

Tokove mečeva pratite na našem sajtu:

Novak Đoković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Naravno, prisutnima se zahvalio i organizator turnira Novak Đoković, koji je nagrađen velikim aplauzom s punih tribina.

„Pre svega želim da se zahvalim srednjem bratu, Marku zbog dobre ideje i Đorđu koji je najzaslužniji na jednom ovakvom događaju. Ti si najzaslužniji za ovo, hvala ti. Nakon toga bih da se zahvalim Filipu Krajinoviću, Troickom, Džumhuru, što su prihvatili da učestvuju. Što su prijatelji, kolege, veliko mi je zadovoljstvo što sam uspeo da vas ugostim. Tomi, hvala što si došao. Srbija te voli“, rekao je Đoković.

Svetski broj jedan Novak Đoković je zatim dodao.

„Mi jesmo veliki rivali na terenu, ali to ne znači da van njega ne možemo da budemo prijatelji. Jako mi je drago što sam deo istog sporta kao i oni. Hvala vam još jednom, zahvalio se Đoković Timu, Zverevu, Dimitrovu što su došli. Preko 100 miliona ljudi je ovo gledalo, Beograde hvala ti. Ja sam oduševljen teniskom edukacijom. Hvala svima još jednom iz srca““, poručio je Novak i zahvalio se Teniskom savezu Srbije na pomoći oko organizacije.

Dominik Tim, prvi šampion „Adrija tura“, obratio se publici posle pobede nad Filipom Krajinovićem, a izveštaj sa tog meča možete pročitati ovde. 

„Zadovoljan sam, dobri mečevi. Perfektan vikend. Zadovoljan sam svakako svojim tenisom, dugo nisam trenirao. Dva meseca, tako da sam bio veoma uzbuđen da igram mečeve. U Austriji sam igrao, ali neverovatna atmosfera ovde u Srbiji, bilo je zaista sjajno. Hvala svim navijačima, ovo je prvi put da sam u Beogradu, da sam u Srbiji, nisam mogao da zamislim bolju dobrodošlicu. Svi su moj prvi put u Srbiji učinili posebni, hvala Novaku i njegovom timu za ovu divnu manifestaciju. Vratiću se 100 odsto u Beograd“, poručio je pobednik Dominik Tim.

Prisutnima se obratio Đorđe Đoković, najmlađi Novakov brat i direktor turnira.

„Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim svim teniserima koji su došli. Tomi ti si veliki šampion, čestitam ti. Filipe, ti si budući šampion, budući broj jedan, velika mi je čast što si tu“, rekao je Đorđe Đoković.

22.00 – Počinje svečana manifestacija

4:3, 2:4, 4:2 – Tim šampion „Adrija tura“

Borio se koliko je mogao Filip Krajinović, ali je Dominik demonstrirao svetsku klasu. Na 30:0, hteo je da zabavi publiku, pa je jedan slabiji udarac Krajinovića vratio, onako šmekerski, kroz noge i osvojio direktan poen za ovacije. Zatim je osvojio još jedan, što je bilo dovoljno za trofej na „Adrija turu“.

21.48 – „Meksički talasi“

Publika se na Dorćolu odlično zabavlja, usledili su čuveni „Meksički talasi“, koji su služili kao podrška Filipu Krajinoviću.

 4:3, 2:4, 3:2 – Krajinović se ne da

Nije srpski teniser bez borbe, tek tako, želeo da preppusti svoj servis, samim tim i trofej Austrijancu.

Uspeo je da osvoji gem, ali sada mu je neophodan brejk da bi ostao u meču.

4:3, 2:4, 3:1 – Tima na gem od trofeja

Kao da se Krajinović gasio posle izgubljenog brejka. Tim je to znalački iskoristio s dva dobra servisa i jednim forhendom, koji mu je Krajinović vratio u mrežu.

Brzopotezno, bez izgubljenog poena, servis-volejom je Austrijanac stigao na samo gem do osvajanja turnira.

21.43 – Nove lopte

4:3, 2:4, 2:1 – Dominik „krade“ servis Krajinoviću

Foto: Starsport

Nije dobro počelo za Krajinovića. Zakazao je servis, kao da nije bio dovoljno koncentrisan pa je Tim začas stigao do 40:0 i tri brejk lopte.

Prvu je Filip uspeo da sačuva, ali je drugu poslao kratko i pravo u mrežu, što je Austrijancu donelo brejk.

4:3, 2:4, 1:1 – Tim izjednačio

Iako se možda činilo da Tima hvata umor jer je pre finala vodio žestoku bitku s Dimitrovom, to nije bio slučaj.

„Žilavi“ Austrijanac je na svom servisu sačuvao koncentraciju, služio ga je i forhend, pa je uspeo da dođe do izjednačenja.

4:3, 2:4, 0:1 – Krajinovića čuva servis

Velika borba na startu trećeg seta, bitka za svaki poen. Prvi gem pripao je srpskom teniseru koji ga je rešio odličnim servisom.

Treći set odlučuje pobednika „Adrija tura“

Foto: Starsport

4:3, 2:4 – Tim „poklonio“ set Krajinoviću 

Nešto slabije otvaranje šestog gema Austrijanca. Prva dupla greška Tima u meču dovela je Krajinovića da bude nadomak dve set lopte. I dočekao je dve brejk i set lopte. Kod prve se Tim odbranio dobrim servisom, ali je drugi put napravio i drugu duplu grešku.

Borbeni Filip Krajinović uzima set i pobednika velikog finala „Adrija tura“ odlućiće treći set.

21.25 – Krajinović imao kraću masažu

Filip Krajinović imao je lakših problema s desnom nadlakticom zbog čega je na kratko zatražio pomoć od svog fizioterapeuta.

4:3, 2:3 – Tim vraća brejk

Taman kada su svi pomislili da će Krajinović rutinski privesti set kraju, kao da je usledio grč. „Stegla“ se ruka i Tim je to iskoristio, vrativši brejk.

  4:3, 1:3 – Brejk Krajinovića, servira za set!

Srpski teniser je hrabrom igrom doveo sebe u situaciju da ima dve brejk lopte. Prvu je udario pomalo traljavo i ona je završila u mreži, a kod druge je iskusno „izbacio“ s terena Tima, koji je loptu poslao duboko u aut.

Konačno brejk Filipa Krajinovića, koji servira za osvajanje seta.

 Na tribinama teniskog centra Novak je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta, glume. Među njima su košarkaš Danilo Anđušić i njegova supruga strelkinja Ivana Maksimovića, od glumaca su tu Dragan Bjelogrlić, Gagi Jovanović…

4:3, 1:2 – I Krajinović lako do gema

Fantastični servisi srpskog tenisera naterali su Tima da juri za lopticom koju je bezuspešno pokušavao da vrati. Krajinović je tako došao do nove prednosti u drugom setu.

4:3, 1:1 -Tim bez izgubljenog poena

Maksimalan pristup i fokus demonstrira Tim tokom finalnog meča na „Adrija turu“, što potvrđuje i osvojen gem bez izgubljenog poena.

4:3, 0:1 – Krajinovićev skok za gem

Dominik Tim stigao je do prve brejk lopte u prvom gemu drugog seta. Ipak, maestralna reakcija na mreži Filipa Krajinovića, lagani poskok i uštopovana jedna teška loptica koja je išla pod noge završili su u polju Austrijanca.

Krajinović je na taj način poveo u drugom setu.

21.07 – Počeo drugi set

4:3 (2) – Tim uzeo set, Krajinovića izdao bekhend

Borio se Krajinović u taj-brejku, stizala je gromoglasna podrška s tribina, ali nije vredelo.

U dva navrata je pogrešio iz bekhenda, kao da ga je stigao umor od teških mečeva i Tim je to znao da iskoristi i kazni s ubedljivih 7:2 u taj-brejku.

Posebne aplauze srpske publike zaradio je posle fanastaične bekhend paralele u sam ćošak Filipovog polja.

2:1, TIm servira. Bekhend greši drugi put krajinović

3:3 – Taj-brejk

Filip Krajinović je nešto teže nego u prethodnim gemovima uspeo da izađe na kraj s Timom. Sačuvao je servis i odveo meč u taj-brejk.

20.57 – Novak s braćom bodri Krajinovića

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

3:2 – Nema brejka

Tim je i dalje fantatičan na servisu, ali čim se uđe u dužu razmenu Krajinović izlazi kao pobednik. Ipak, Austrijanac i dalje čuva svoj servis i ponovo vodi.

2:2 – Dominik „isteran“ s terena

Krajinović na svom servisu nije odustajao od izuzetno agresivne igre, pa je Tima konstantno „izbacivao“ daleko iza osnovne linije.

Na kraju su poslednji poen četvrtog gema odigrali za publiku, jer je Austrijanac udario lopticu između nogu, pa je Srbinu ostalo samo rutinski da finišira gem.

2:1 – „Bomba“ sprečila brejk

Sebično su dvojica finalista čuvala svoj servis u finalu. Jurio je Krajinović loptice koje je Tim slao po ćoškovima, ali to nije bilo dovoljno da adekvatno uzvrati.

Austrijanac je sve vreme vodio, ali je Krajinović dočekao brejk šansu. Ipak, svaku nadu mu je ubio Tim bombastičnim servisom na samu liniju.

1:1 – Krajinović „nulirao“ Tima

Krajinović je izuzetno motivisano i spremno ušao u finale „Adrija tura“. Nije dao Timu da „diše“, već je napadačkom igrom osvojio prvi gem, ne prepustivši Austrijancu ni jedan poen.

Kao šlag na torti usledio je as udarac.

1:0 – Austrijanac čuva servis

Tim je prvi na servisu i s dva brza poena je stigao do 30:0. Usledila je duga razmena, a Krajinović je naterao Austrijanca na grešku. Usledio je zatim sjajan dropšot, pa je Krajinoviću i publici ostalo samo da aplauzom pozdrave takav Dominikov potez.

Interesantna situacija i fer-plej Krajinovića, koji je posle greške linijskog sudije pokazao da je bio dobar servis i gem je pripao Austrijancu.

 

20.38 – Počelo je prvo finale „Adrija tura“.

Interesantno da se u zvaničnim mečevima do sada nisu sastajali Tim i Krajinović.

20.37 – Tribine su ofarbane u bojama Srbije, a dečji hor izveo je himnu Beograda.

20.32 – Finalisti su na terenu, počelo je zagrevanje

20.30 – Krajinović i Tim se oglasili pre početka finala

„Bili su sjajni mečevi, svi mi smo uživali. Srećan sam i velika mi je čast što sam uspeo da uđem u finale“, kratko je iz tunela poručio srpski teniser.

Usledilo je obraćanje Dominika Tima.

„Neverovatna atmosfera, sjajan turnir, izuzetno sam uzbuđen“, rekao je Austrijanac.

20.20 – Savršeni uslovi za igru

Prošla je vrućina, temperatura je oko 24 stepena Celzijusa, a s obzirom na to da nema vetra, uslovi su savršeni za igru, za dvoboj Krajinovića i Tima.

19.50 – Pune se tribine

Polako se pune tribine za finalni meč prvog „Adrija tura“ koji se održava na Dorćolu na terenima teniskog centra „Novak.

Filip Krajinović imaće jedinstvenu priliku da pred svojom publikom dođe do trofeja preko Austrijanca Dominika Tima.

Novak Đoković je u saradnji sa Goranom Ivaniševićem odlučio da organizuje „Adrija tur“, koji se posle Beograda seli u Zadar.

Već od ponedeljka tamo startuje novi turnir, dok je u Crnoj Gori otkazano pomenuto tenisko takmičenje.

19.25 – Prazne tribine

Na „Adrija turu“ trenutno je u toku smena navijača. Centralni teren napuštaju gledaoci koji su imali karte za dnevne mečeve, a njih zamenjuju oni s kartama za finalni susret.

19.02 – Finale pomereno za pola sata, počinje u 20.30

Razlog zbog kojeg je finalni meč između Filipa Krajinovića i Dominika Tima pomeren sa 20, na 20.30 časova, je neophodan odmor Austrijancu, koji je protiv Dimitrova proveo 62 minuta na terenu.

Dominik Tim se nakon fantastičnog meča i velike borbe sa Bugarinom Dimitrovim plasirao u finale „Adrija tura“, gde će za rivala od 20.30 imati Filipa Krajinovića.

Izveštaj s tog fantastičnog meča, koji je trajao 62 minuta, možete pročitati ovde.

Austrijanac se obratio prisutnima posle pobede i plasmana u finale.

„Izjednačen meč, tesni setovi. Da, možda je danas i najtopliji dan otkako traje turnir. Mislim da je bio dobar meč. Pokušao sam ovaj udarac između nogu, uvek je to interesantno i za nas igrače i za gledaoce. Biće jako zanimljiv meč protiv Krajinovića, nadam se da će uslovi biti kao juče. Savršena temperatura bez vetra, uzbuđen sam“, poručio je Dominik.

18.55 – Tim u finalu protiv Krajinovića od 20.30. 

4:3, 4:3 (6) – Tim bolji od Dimitrova 

Tim je poveo sa 1:0 u taj-brejku, ali je Dimitrov brzo izjednačio. Posle kraće razmene na servis Tima, Austrijanac je ponovo došao do prednosti.  Na dva servisa Dimitrova, Austrijanac je uspeo da osvoji poen, ali je brzo prokockao prednost i na semaforu je pisalo 3:3.

Odličan servis i fantastičan ritern odveli su Dominika Tima do mini-brejk i vođstva od 5:3. Usledila je nova strašna razmena, a sreća je bila na strani Bugarima jer je Timova lopta završila u autu (5:4). Bugarn je tada „namirisao krv“ i stigao je do izjednačenja.

Čekalo se na set ili na meč loptu.

U igri živaca koncentrisaniji i mirniji je bio Bugarin koji je naterao Austrijanca da iz bekhenda pošalje lopticu u mrežu. Ipak, nije Tim želeo tek tako da preda set, uzeo je poen za 6:6, a zatim je u najzanimljivijem poenu u meču uspeo da osvoji poen i izbori meč loptu, a zatim i dobije meč.

Tej-brejk

4:3, 3:3 – Tim bez problema

Dominik Tim servirao je za ostanak u drugom setu i demonstrirao je hladnokrvnost. Ekspresno je s dva odlična servisa stigao do 30:0, a onda je bez potrebe jednom početničkom greškom poklonio poen Dimitrovu, koji je nakon toga uspeo da osvoji još jedan za izjednačenje.

Tima to kao da je iznerviralo pa je s osnovne linije uputio „raketu“, zatim je odservirao as i osvojio gem za 3:3.

4:3, 2:3 – Gem za Dimitrova

Vrhunski tenis na Dorćolu demonstriraju Austrijanac i Bugarin, publika uživa u svakom poenu. Kao da nije ni postojala tromesečna pauza prouzrokovana koronavirusom.

Dimitrov je uspeo da osvoji gem na sopstveni servis, ali je prethodno morao dobro da se preznoji, s obzirom na to da je kod odlučujućeg poena vladala duga razmena iz koje je izašao kao pobednik.

4:3, 2:2  – Grigor vraća brejk

Teško da bi i Đoković, Nadal i Federer mogli da odgovore na ovakvu igru i razmenu Dominika Tima. Gubio je 30:0, a onda je s dva neverovatna forhenda s osnovne linije izbacio s terena Dimitrova.

Ipak, Bugarin se nije predavao. Uspeo je da izađe kao pobednik iz duge razmene, a mreža se tada isprečila na put loptici koju je uputio Tim. Maestralnim udarcem Dimitrov je uspeo da vrati brejk.

4:3, 2:1 –  Publika uz Dimitrova

Publika na teniskom kompleksu „Novak“ na Dorćolu stala je na stranu Bugarina Dimitrova koji je bio pred porazom. Jednostavno, navijači su želeli da njih dvoboj traje što duže.

S druge strane Tima to nije doticalo, igrao je svoju igru, ali je Grigor na krilima publike uspeo da osvojio prvi gem u drugom setu.

4:3, 2:0 – Tim sprečio „krađu“

Maestralno je Dimitrov otvorio drugi gem, imao je tri brejk lopte, ali je Tim tada „dodao gas“, sprečivši Bugarina da mu „ukrade“ servis.

4:3, 1:0 – Brejk na startu

Totalnu dominaciju u taj-brejku prvog seta, Dominik Tim je potvrdio na startu drugog. Serijom odličnih poena stigao je do brejka protiv Dimitrova.

18.20 – Počinje drugi set

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

4:3 (2) – Tim „oduvao“ Bugarina u taj-brejku

Dominik Tim je diktirao tempo u taj-brejku. Vodio je 4:2, zatim Dimitrov nije uspeo da se izvuče iz teške situacije i poslao je loptu u mrežu. Posle fantastične forhend paralele došao je i do četiri set lopte.  Odmah je prvu iskoristio rutinskim smečom.

Taj-brejk

3:3 Igra se gem za gem

Koliko god Tim dobro igrao, kada Dimitrov dođe na liniju za servis tu dileme nema. Bugarin nastavlja odlično da servira i rutinski osvaja gem.

3:2 As Tima za novi gem

Austrijanac ne prepušta Dimitrovu da dođe do vođstva. I dalje je izuzetno siguran s osnovne linije u dužoj razmeni, a izuetno efektno je došao do nove prednosti, pošto je gem osvojio as udarcem.

2:2 Strašni servisi Dimitrova

Kada vas služi servis onda se gem ne dovodi u pitanje. Upravo to je bilo najjače oružje Bugarina Dimitrova, čije „bombe“ nije mogao da zaustavi Tim.

2:1 Austrijanac drži ritam

Dominik Tik je izuzetno raspoložen za igru. Za sada u dužim razmenama uglavnom izlazi kao pobednik. Odličan forhend s osnovne linije bio je dovoljan da po drugi put osvoji gem na sopstveni servis.

1:1 – Dimitrov izjednačio

Bugarski teniser odlično je servirao, ali je dozvolio Timu da dođe do šanse za brejk. Ipak, na kraju je uspeo da dođe do izjednačenja.

1:0 – Tim čuva servis

Dominik Tim je bez većih problema došao do prvog gema u okršaju sa Bugarinom Dimitrovim.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

17.49 – Počeo meč Tim – Dimitrov

Novak Đoković pobedio je Aleksandra Zvereva, ali je ostao bez finala, čak je i zaplakao jer su ga savladale emocije. Izveštaj sa tog meča možete pročitati ovde.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

17.42 – Zagrevanje Tima i Dimitrova

17.34 – Na teren će uskoro izaći Dominik Tim i Grigor Dimitrov

Aleksandar Zverev Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

17.27 – Đokovićeve suze za kraj

Novak Đoković obratio se prisutnima posle pobede nad Zverevim. Bilo je to jedno izuzetno emotivno obraćanje, a potvrđeno je da će Filip Krajinović zbog Novakove pobede nad Nemcem biti akter finala „Adrija tura“.

„Da bitno je da je jedan naš igrač u finalu. Bilo je stvarno emotivno, zahvalio bih se svima što su podržali ovaj događaj. Ne plačem zbog poraza, nego zbog naleta emocija. Volim vas sve, hvala vam puno“, rekao je Novak pre nego što se udaljio s terena, a navijači su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom.

4:0, 1:4, 4:2 – Pobeda Đokovića, Zverev bez finala

U izuzetno uzbudljivom meču Đoković je uspeo da opravda ulogu favorita i da nadigra Nemca.

Ipak, za finale mu je bila potrebna pobeda bez izgubljenog seta, a pošto se to nije dogodilo, bar je onemogućio Zverevu da se bori za trofej. Novak je trijumfom po svemu sudeći obezbedio Filipu Krajinoviću da se nađe u finalu.

4:0, 1:4, 3:2 – Novak „lomi“ Nemca i uzima brejk

To je pravi Novak Đoković, najbolji i najjači kada je najpotrebnije. Fantastično je otvorio peti gem, trećeg seta.

Na servis Nemca je poveo 40:0, Zverev je zatim uzeo poen, a onda je mreža bila na strani Srbina i loptica je prešla. Novak se izvinio Zverevu, a publika je to nagradila aplauzom.

4:0, 1:4, 2:2 – Đoković uzima gem

Prvi reket sveta, koji je ostao bez šansi da se plasira u veliko finale „Adrija tura“, ipak nema nameru tek tako da odustane. Igra za sunarodnika Krajinovića i uspeo je da osvojio drugi gem u trećem setu.

4:0, 1:4, 1:2 – Velika borba za svaki gem

Više praktično nema razlike ko servira jer obojica ulaze u duge razmene i vlada pravi rat za svaki poen. Zverev je ipak bio prisebniji i uspeo je da sačuva svoj servis.

4:0, 1:4, 1:1 – Đoković konačno uzima gem

Vodio je Novak 40:0 i očekivalo se da rutinski osvoji prvi gem u trećem setu, ali su usledile dve greške i Nemac se vratio.

A onda i dupla greška, pa je od gotovog Novak napravio veresiju. Ipak, stisnuo je zube i uspeo konačno da osvoji gem.

4:0, 1:4, 0:1 – Demoralisani Novak

Saša Zverev nastavlja da osvaja gemove. Novak je u problemu jer se Nemac opasno razigrao, dok je najbolji teniser sveta potpuno izgubio voljni momenat i ne liči na sebe.

Foto: Starsport

17.00 – Počinje odlučujući set, Novak igra za Krajinovića

Novaku Đokoviću je za plasman u finale „Adrija tura“ bila potrebna pobeda bez izgubljenog seta, a pošto je drugi izgubio od Nemca Zvereva, ostao je bez šansi da se bori za prvo mesto.

Sada igra za Filipa Krajinovića kojeg može da pošalje u finale, ukoliko pobedi Zvereva. Ako Nemac pobedi, onda je on siguran putnik u finale.

4:0, 1:4 – Nemac uzima set

Bez obzira na to što je Đoković prvi set uzeo bez izgubljenog gema i što je poveo na startu drugog, Nemac se „vratio iz mrtvih“ i odličnom igrom, krunisanom s dva brejka uspeo je da osvoji drugi set.

4:0, 1:3 – Novak u problemu, Zverev se probudio

Očigledan pad u Novakovoj igri, mada s druge strane bilo je vreme da se Saša Zverev razigra i pokaže sav potencijal. Posle „ukradenog“ servisa, rutinski je osvojio svoj servis i poveo sa 3:1.

4:0, 1:2 – Prvi brejk Nemca na meču

Prvi problemi sa servisom Đokovića. Zverev je nakon prvog osvojenog gema u meču podigao nivo igre i poveo 30:0 na Đokovićev servis. Uspeo je zatim da dođe i do prve brejk lopte na meču koju je iskoristio i stigao do prednosti u drugom setu.

4:0, 1:1 – Zverev konačno uzima gem

Nemački teniser osvojio je u drugom setu prvi gem. Velika borba vladala je u drugom gemu drugog seta, a iz nje je na kraju kao pobednik izašao Saša Zverev.

4:0, 1:0 – Savršeni Đoković

Tamo gde je stao u prvom setu Novak je nastavio i u drugom. Otvorio ga je rutinskim gemom na sopstveni servis. Zverev tako ni posle pet gemova nije osvojio gem.

Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

16.36 – Počeo drugi set

16.34 – Odmor posle prvog seta u kojem je viđena strahovita dominacija najboljeg tenisera sveta pred punim tribinama na Dorćolu

4:0 – Zverevu „krompir“

Nemac je u Beograd stigao kao jedna od najvećih zvezda uz Dimitrova, Tima i naravno domaćina Đokovića, ali se za sada provodi ko „bos po trnju“. Izgubio je prvi set bez osvojenog gema, a Novak je do seta stigao za svega 12 minuta.

3:0 – Totalna dominacija

Novak Đoković se nije pokazao kao dobar „domaćin“, jer je za osam minuta stigao do velikih 3:0 u gemovima protiv Zvereva. Treći gem osvojio je bez izgubljenog poena.

2:0 – Odmah brejk Srbina

Nošen strašnim aplauzom s tribina Novak Đoković je uspeo odmah da „ukrade“ servis Zverevu i da stekne ogromnu psihološku prednost za nastavak meča.

1:0 – Đoković poveo

Najbolji teniser sveta je uz dosta muke došao do prednosti protiv perspektivnog Nemca.

16.19 – Počinje duel Novaka i Saše Zvereva

Novak Đoković prvi servira i samo pobeda od 2:0 u setovima nad žilavim Nemcem mu garantuje plasman u finale „Adrija tura“.

16.11 – Đoković i Zverev na terenu, gromoglasan aplauz s tribina

Kompletan izveštaj sa meča Krajinović – Troicki možete pročitati ovde.

Meč za Krajinovića! 0:4, 3:4 (5:7)

Filip je dominirao prvim setom, Viktor je stigao do prvog osvojenog gema tek u drugom setu, ali se potom potpuno razigrao i iskoristio nervozu rivala da stigne čak i do prilike da uđe u treći set. Ipak, u taj-brejku drugog seta Krajinović je uspeo da pobedi.

„Osetio sam taj pritisak“, rekao je Krajinović na kraju meča.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Taj-brejk

Set, 3:1, meč lopta… Ali ništa od toga, Troicki je poveo sa 3:0 u taj-brejku! Prvim as udarcem je poveo sa 4:1, ali je divnim volejem Krajinović smanjio na 4:2, da bi zatim plasirao forhend za 4:3, što je u sledećem poenu ponovio za 4:4.

Filipovom greškom Viktor je poveo, ali je rezultat potom izjednačen na 5:5. Troicki je zamalo stigao do set lopte, zamalo je promašio i omogućio protivniku treću meč loptu, koju je on i iskoristio divnim pasing-šotom!

0:4, 3:3 – Ide se u taj-brejk!

Viktor se zaista razigrao, ponovo je drop-šotom stigao do poena i 30:15, a posle promašaja Krajinovića stekao je dve brejk šanse. Filip je sa dva servisa stigao do izjednačenja i meč lopte, koju nije iskoristio, što je donelo izjednačenje i taj-brejk!

0:4, 2:3 – Viktor se sjajno odbranio i produžio meč

Ponovo dobar start Troickog, ali je Krajinović uspeo da izjednači na 30:30. Viktor je poslao divan drop-šot u sledećem poenu i stekao gem loptu. Međutim… Dupla servis greška i meč lopta za Krajinovića posle 34 minuta igre, ali se Viktor sjajno odbranio na mreži i smanjio na 3:2.

0:4, 1:3 – Nesreća za Viktora… 

Poveo je Viktor sa 30:0, ali je potom pogodio sam vrh mreže. U sledećem poenu ponovo, loptica je prešla na Krajinovićevu stranu, ali je on bio spreman da je spakuje u teren. I treći put mreža. Treći put u korist Krajinovića, ali je zatim uspeo Troicki da dođe do prve brejk šanse. Rezultat je ponovo bio izjednačen, a odlučujući poen je otišao na račun Krajinovića, posle čega je nastradao Viktorov reket.

0:4, 1:2 – Prvi gem za Viktora!

Konačno! Troicki je uspeo da osvoji prvi gem u meču!

0:4, 0:2 – „Nula“

Bez izgubljenog poena Krajinović je osvojio i drugi gem u drugom setu.

0:4, 0:1 – Strašan potez Krajinovića…

Opet brejk, stiglo se do odlučujućeg poena koji je Filip dobio divnim pasing-šot udarcem, iako se našao na pogrešnoj nozi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

0:4 – Set za Krajinovića!

Ništa nije vredelo za Viktora, dozvolio je četiri set lopte protivniku i omogućio mu da stigne do osvajanja prvog seta, iako je Krajinović prvu priliku „ispalio“ u aut.

Set je završen za 13 minuta.

0:3 – Filip „ne da“…

Viktor je uhvatio ritam odličnim bekhend udarcima, stiglo se do odlučujućeg poena, ali je Krajinović dobio borbu na mreži i stigao na korak od osvajanja prvog seta.

15.18 – Za to vreme Novak provodi vreme sa sinom Stefanom

Šta je zabeležila naša ekipa na TC „Novak“ pogledajte u posebnoj vesti.

0:2 – Filip je baš naoštren…

Krajinović ne popušta, igra veoma fokusirano i ima pravi ritam, što nije slučaj sa Troickim.

0:1 – Brejk Krajinovića

Viktor kao da ne vidi dobro lopticu, Filip je lagano ostvario prvi brejk.

15.10 – Počinje duel!

Troicki i Krajinović se nikada nisu sastali u zvaničnom meču, pa će beogradska publika imati jedinstvenu priliku da vidi dvojicu reprezentativaca Srbije na delu.

15.00 – Stižu Troicki i Krajinović

Drugi meč dana – opet srpski duel. Viktor je rekao da nema velike šanse protiv Filipa pošto je on pobedio Novaka u subotu, na šta je Filip dodao da mu „Viktor već nameće pritisak“.

Predaja!

Lajović se povukao sa meča zbog povrede i dozvolio Milojeviću da upiše i drugu pobedu na „Adrija turu“!

Kompletan izveštaj našeg reportera Zorana Kecmana pročitajte u posebnoj vesti.

Set za Milojevića – 4:3 (7:0)

Mlađi od rivala je poveo sa 1-0 u setovima, ali tek posle taj-brejka, iako je tokom prvog dela imao veliku prednost i vođstvo od 3:0 u gemovima. Lajović se vratio, spasao dve set lopte i stigao do taj-brejka, ali je zatim Milojević osvojio sedam vezanih poena.

Taj-brejk

Do šest set lopti je stigao Milojević, osvojio je šest uzastopnih poena, pre svega sjajnim udarcima iz forhenda, da bi zatim poenom iz servisa okončao set.

3:3 – Povratak Ducija!

Lajović je ubacio u brzinu više i relativno lako stigao do rezultatskog poravnjanja, napravivši brejk, pošto je Milojević napravio duplu servis grešku.

3:2 – Lajović spasao dve set lopte!

Milojević je nastavio sa odličnim napadima, ali je Lajović u ključnim trenucima osvojio dva poena i ostao u setu.

3:1 – Sjajni napadi Milojevića!

Mlađi rival je napadao, grešio, Lajović je čekao priliku iz kontranapada, ali je na kraju Milojević sjajnim forhendima uspeo da dođe na gem od osvajanja prvog seta.

2:1 – Duci se probudio!

Imao je Milojević 40:0, ali je Lajović uspeo da osvoji naredna četiri poena i smanji zaostatak.

Nikola Milojević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

2:0 – Milojević potvrdio brejk

Odličan servis-gem za Milojevića i vođstvo od 2:0.

1:0 – Brejk Milojevića!

Mlađi rival je uspeo već u prvom gemu da oduzme servis protivniku, strpljivom i preciznom igrom.

13.55 – Milojević i Lajović otvaraju dan

Duel srpski tenisera će biti premijerni u nedeljnom programu. Oni su smešteni u Grupu B, Lajović je upisao dva poraza, dok Milojević ima skor 1-1.

13.41 – Novakov put do finala

Đoković je doživeo poraz od Krajinovića, tako da će morati da se poklope određeni rezultati da bi stigao do finala, koje je zakazano za 20.00.

Kako će izgledati drugi dan takmičenja pročitajte u posebnoj vesti.

13.32 – Spektakularan prvi dan

Prvi dan takmičenja su obeležili sjajni mečevi, a apsolutni heroji su Nikola Milojević i Filip Krajinović.

Dešavanja večernjeg programa prvog dana turnira možete pronaći u posebnoj vesti.

13.30 – Dobrodošli!

Pratićemo drugi dan „Adrija tura“ koji se održava u Teniskom centru „Novak“ u Beogradu!

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare