Foto: Starsport

Nikola Milojević, Dejvis kup reprezentativac Srbije, iznenada je dobio priliku da se takmiči na "Adrija turu" i u potpunisti je iskoristio. Pobedio je Grigora Dimitrova sa 4:1, 4:3 (7:4).

Nekadašnji juniorski broj jedan ušao je u takmičenje tako što se povredio 107. teniser sveta, Damir Džumhur, koji je morao da preda meč zbog povrede Dominiku Timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je kao gubitnik u finalu turnira Teniskog saveza Srbije bio „prva rezerva“ i tako je uskočio u turnir umesto tenisera iz Sarajeva, a prvi meč koji je odigrao bio je protiv Grigora Dimitrova.

Može se reći da je odigrao sjajno, posebno ako se ima u vidu da je on 145. na listi, a njegov protivnik je u Top 20, tako da mu je ovo, slobodno se može reći možda i pobeda karijere.

Šteta što se to nije dogodilo na nekom turniru za bodove, ali kako god bilo, sigurno će za Nikolu mnogo značiti na psihološkom planu u nastavku karijere.

Prvi set protiv 19. tenisera sveta je odigrao maestralno, posle 1:1 uspeo je da veže tri gema i posle 18 minuta igre stigne do početnog seta, 4:1.

Imao je srpski teniser i 2:0 u drugom setu, ali je dozvolio iskusnijem protivniku da načini brejk i stigne do izjednačenja, 2:2.

Stigli su i do 3:3 i taj-brejka, na 6:3 je imao tri meč lopte, prvu nije iskoristio, ali jeste drugu, za veliku pobedu.

„Publika je bila sjajna, imao sam taj adrenalin, energija je bila ogromna sa tribina, Imao sam malo treme, ali rekao bih pozitivne. Pre svega, hteo bih da se zahvalim što sam dobio priliku da igram. Drago mi je što sam je iskoristio“, rekao je Milojević po završetku meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar