Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Rukometna reprezentacija Hrvatske će nakon Olimpijskih igara u Tokiju dobiti novog selektora. Među kandidatima se pominje i ime Veselina Vujovića, što nije naišlo na odobravanje svih.

Lino Červar je od 2002. do 2010. bio selektor „kauboja“, a onda ponovo preuzeo tu poziciju 2017. godine nakon tri turbulente godine u reprezentaciji kada je osvojena samo bronzana medalja na EP 2016.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nakon Svetskog prvenstva u Egiptu koje traje od 13. do 21. januara  i OI u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta, odlučio je da se oprosti od nacionalnog tima.

U medijima se pojavljuje nekoliko imena, a Vujović se nameće kao legitiman kandidat kao dvostruki prvak Evrope sa Metaloplastikom, ali i kao bivši selektor Slovenije i strateg rukometaša Zagreba.

To se ne dopada i nekadašnjem reprezentativcu Goranu Špremu, koji danas radi kao stručni komentator na televiji RTL.

„Vujović je bio najbolji igrač sveta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo da pričam o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegovi trenerski kvaliteti jednake nuli“, rekao je Šprem, a prenosi „Jutarnji list„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar