Duško Vujošević Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Duško Vujošević, trofejni košarkaški trener, i Dževad Prekazi, nekadašnji fudbaler Partizana, a sada trener, potpisali su Deklaraciju o regionalnoj saradnji stranaka levice iz bivše Jugoslavije.

Proslavljeni sportski radnici su se našli u grupi javnih ličnosti koja je podržala inicijativu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je obrazloženo, cilj je angažovanje u narednom periodu, koji će, prema najavama, obeležiti ekonomska kriza.

„Pandemija COVID-19, kao i mere za njeno suzbijanje, samo ubrzavaju već postojeće procese. Pandemija će se okončati, ali naša društva više neće biti ista. Globalna ekonomska depresija pred nas postavlja dva izbora: ili ćemo pasivno posmatrati dodatno srozavanje životnog standarda i radnih uslova te zavisnost od domaćih tajkuna i stranog kapitala zainteresovanog isključivo za izvlačenje profita; ili ćemo se aktivno boriti za osnovne potrebe najvećeg broja ljudi. Ta borba nije moguća bez zajedničkih napora i regionalne solidarnosti“, ističe se u dokumentu.

Deklaracija donosi smernice za buduću regionalnu solidarnost među zemljama nastalim raspadom Jugoslavije, kao i za aktivno delovanje progresivnih društvenih i političkih snaga, navodi se u saopštenju.

Među potpisnicima su i Božo Koprivica, Vedrana Rudan, Mira Furlan, Antonije Pušić, Vladimir Arsenijević, Jovo Bakić, Marko Šelić…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare